Studiu: Tastatura este mai murdară decât colacul de la toaletă

De Oana Savin, pe
Tastatura este mai murdară decât colacul de la toaletă, atrag atenția oamenii de știință, care recomandă curățarea zilnică a tastaturii.

Potrivit cercetătorilor, bacteriile se strâng între taste și se înmulțesc pentru că au constant de mâncare precum firimituri de la alimentele consumate la birou, secreții din salivă provenite din strănut, precum și resturi de piele, notează Glamour.

Citește și: Aparatele de la sală, mai pline de microbi decât capacul de toaletă

Studiul arată că pe colacul de toaletă trăiesc în jur de 50 de bacterii pe centimetru pătrat. Cu mult mai puţin decât o tastatură, în special una care este folosită de mai multe persoane.

Totodată, studiul realizat de oamenii de știință australieni arată că pe birouri sunt de 400 de ori mai multe bacterii decât pe un colac de toaletă. Unele dintre ele chiar rezistente la medicamente.

Citește și: Ce microbi îţi pun viaţa în pericol la job

Specialiștii recomandă, pe lângă curățarea tastaturii, să te speli pe mâini de fiecare dată când folosești tastatura altcuiva și să nu îți atingi buzele înainte de igienizare.

Mai mult, specialiștii atrag atenția și asupra mouse-ului de la calculator și a cardului de acces, care sunt la fel de murdare ca o tastatură.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!