Șefa Comisiei Europene vorbește despre o „pandemie a nevaccinaților”

De Unica.ro, pe

Șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, vorbește despre o „pandemie a nevaccinaților”. Deși nu a nominalizat nicio țară, România și Bulgaria se află în coada topului european al vaccinării.

Deși 70% din populația Europei este vaccinată, există diferențe mari de vaccinare între statele membre UE. „Constatăm că există divergențe îngrijorătoare în ceea ce privește ratele de vaccinare în Uniunea noastră”, a declarat Von der Leyen în Parlamentul European, la Strasbourg, avertizând că nu trebuie încetinit ritmul vaccinării.

„Europa este pregătită”, a mai spus Von der Leyen. „Ne-am asigurat 1,8 miliarde de doze suplimentare. Acestea vor fi suficiente pentru noi și pentru țările din vecinătatea noastră atunci când vor fi necesare doze de rapel. Haideți să facem tot posibilul pentru a ne asigura că această pandemie nu se transformă într-o pandemie a persoanelor nevaccinate”.

Citește și: CNCAV permite acum vaccinarea cu doze diferite de ser anti-COVID-19

Citește și: E oficial: statele Uniunii Europene pot începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Citește și: Liderul USR PLUS din Camera Deputaţilor, despre campania de vaccinare: „Suntem ruşinea Europei”

Citește și: Studiu: schema completă de vaccinare reduce spitalizările cu 70%

Deși Von der Leyen nu a numit țările cu rata mici de vaccinare, statisticile arată că România și Bulgaria stau cel mai prost la acest capitol. Mai exact, România a vaccinat puțin peste 27% din populație, pe când Bulgaria are doar 18,1% din populație imunizată. La pol opus se află Portugalia și Malta, care au vaccinat cu schema completă peste 80% din populație.

Șefa Comisiei Europene a vorbit și despre măsurile pe care le-ar lua UE în viitor în cazul unei alte pandemii: „Anul trecut spuneam că a sosit momentul să creăm o uniune europeană a sănătății. Astăzi, trecem de la vorbe la fapte. Prin propunerea noastră, activitatea Autorității UE pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară va demara”. Ea a mai adăugat că trebuie să ne asigurăm că „niciun virus nu va mai transforma vreodată o epidemie locală într-o pandemie mondială”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!