La cât timp trebuie să își testeze nivelul de anticorpi cei vaccinați, potrivit medicului Adrian Marinescu

De Unica.ro, pe
Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din București atrage atenția oamenilor asupra a cât de des ar trebui să își testeze nivelul de anticorpi după vaccin.

El a spus că testarea pentru anticorpi nu ar trebui să devină un sport național, în condițiile în care mulți oameni se testează lunar, după cum relatează EuropaFM.

El a spus că valorile de anticorpi ar trebui să fie doar orientative – în sensul că ele ar trebui doar să ne arate dacă suntem sau nu protejați.

„Cred că în ultimul timp, despre tot ce e legat de pandemie vorbim mult prea mult, inclusiv despre anticorpi”, a spus medicul infecționist, după cum arată Libertatea. „Dacă mi-am testat anticorpii după o lună, următoarele 3 luni stau liniștit, nu repet foarte des, nu mă duc la 5 laboratoare, că nu mă ajută cu nimic. Întoarcerea către normalitate nu înseamnă doar partea epidemiologică, cu mai puține cazuri, e vorba și de planul psihologic”.

Citește și: Ce spune medicul pediatru Mihai Craiu despre vaccinarea anti Covid-19 a copiilor: „Teoretic, eficiența este 100%”

Citește și: Studiu: anticorpii dobândiți de vindecarea de COVID-19 durează până la opt luni

Citește și: Când vor putea românii să plece în Turcia fără test COVID-19

Citește și: Studiu: O doză de vaccin anti-COVID-19 reduce la jumătate transmiterea bolii în aceeași familie

El a mai spus că ne aflăm în punctul în care putem vorbi despre pandemie în termeni mai relaxați. Tot el crede că vara care urmează va fi ceva mai liniștită decât cea a anului 2020.

Declarațiile lui Marinescu vin în contextul în care România se află în întregime în scenariul verde de câteva zile. Aici, rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori.

„Putem să ne facem activitățile, vacanțele și ce ne-a propus și să încercăm un pic să vedem lucrurile mai echilibrat, nu să rămânem cum se întâmpla la începutul pandemiei sau acum câteva luni, foarte focusați și concentrați în fiecare zi, ca și cum ar fi o apocalipsă, că nu este în momentul de față”, a mai spus medicul.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!