Cum te motivezi ca să slăbeşti

De Lumea Femeilor, pe

Pune în aplicare sfaturile noastre şi lucrurile îţi vor părea mult mai simple şi urmează o dietă echilibrată şi care va da rezultate.

1. Descoperă care e adevărata ta motivaţie

O mulţime de tentative nereuşie, vizite la dieteticieni… Însă te-ai întrebat vreodată: „De ce vreau să urmez o dietă?”. Uneori, pur şi simplu ne autoboicotăm, pentru că decizia de urmare a unui regim alimentar este greşită, superficială sau pur şi simplu dictată de presiuni externe. Dacă reflectezi bine, probabil vei descoperi că, în realitate, te placi aşa cum eşti şi nu ai nici un chef să faci sacrificii şi să-ţi schimbi imaginea, pentru că te accepţi cu formele mai pline şi pentru că ştii să te faci plăcută şi aşa.

2. Urmează calea sigură

Dacă decizia ta se naşte din nevoia conştientă de a pierde din greutate, cere ajutor altfel decât ai făcut-o până acum. Expune-i cu sinceritate unui expert dificultăţile tale de a urma un regim şi mărturiseşte-i că ţi-e teamă că vei da greş. Recunoaşterea problemelor va avea un efect benefic, astfel încât nu te vei mai simţi constrânsă să te prefaci că totul merge ca la carte şi să-ţi alimentezi în continuare alibiurile.

3. Fii sinceră cu tine însăţi

Când descoperi că dieta pe care o urmezi nu dă rezultatele sperate, străduieşte-te să înţelegi cât la sută din insucces se datorează comportamentului tău alimentar greşit. Pentru a-ţi uşura „misiunea”, ţine-ţi un jurnal alimentar sau cere ajutorul unei persoane în care ai încredere, cu care îţi petreci mai mult timp, pentru ca aceasta să verifice corespondenţa dintre tabelul cu calorii şi ceea ce mănânci tu în realitate.

4. Ai mai multă încredere

Dieta este o terapie. Şi, ca orice terapie, cere constanţă şi seriozitate. Învaţă, totuşi, să fii indulgentă cu tine însăţi: se poate întâmpa oricui să cadă pradă tentaţiei şi să se abată de la calea impusă de dietetician. Adoptă o atitudine zen: uneori, o excepţie de la regulă face bine. Totul e ca apoi să-ţi continui dieta ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

5. Priveşte în viitor

Joacă-te cu imaginaţia, visează cu ochii deschişi şi imaginează-ţi cum ar arăta corpul tău aşa cum ţi-l doreşti, îmbrăcat cu hainele la care până acum doar ai privit invidioasă, pentru că ştiai că nu ţi-ar veni bine. Vizualizează-te subţire şi fericită, în situaţii care mai de care mai diverse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!