Aparatele de la sală, mai pline de microbi decât capacul de toaletă

De Amelia Matei pe
Dacă ești în căutarea unui motiv pentru care să nu mai mergi la sală, l-ai găsit. Aparatele pentru exerciții din aceste încăperi sunt pline de microbi, arată un studiu realizat recent.

După ce au analizat 27 de aparate de la trei săli diferite, cercetătorii americani au făcut o descoperite uluitoare: acestea erau de un milion de ori mai pline de germeni decât capacul de toaletă, spre exemplu.

Și nu este singura comparație pe care au făcut-o. O bicicletă pentru exerciții are de 39 de ori mai multe bacterii decât tăvița unei cafetiere folosite. Ganterele au de 362 de ori mai mulți germeni decât capacul de toaletă, iar o bandă de alergat este cu până la 74 de ori mai plină de microbi decât un robinet.

Citește și: Bombele sanitare din hotel. Lista lucrurilor care nu trebuie atinse

În cadrul studiului sunt menționate și tipurile de bacterii, cum ar fi cocul gram pozitiv, stafilococul gram negativ ori pozitiv sau bacili. Aceste bacterii sunt normale, deci nu au un grad înalt patogen, care să ne pună viața în pericol. Și oamenii au la nivelul pielii o cantitate foarte mare de germeni, pe care îi transportă mai departe în orgnism prin diverse căi: nas, urechi, gură.

”Există un potențial al bacteriilor periculoase, însă nu trebuie să ne alarmăm și să nu mai facem mișcare”, ne sfătuiește Philip M. Tierno, profesor de microbiologie și patologie la Școala de Medicină Langone Medical Center, din cadrul universității NYU, din New York. Tot el este și autorul lucrării ”Viața secretă a bacteriilor”, în care ne recomandă să ne spălăm cât mai des mâinile.

”Poți reduce posibilitatea îmbolnăvirii dacă îți speli mâinile înainte de a mânca sau a folosi ceva care urmează să intre în contact cu corpul”, spune el.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci de pe jos

În afară de igiena mâinilor înainte și după ce atingi aparatele de la sală și evitarea contactului cu ochii, nasul, urechile sau gura, mai sunt câteva lucruri pe care le poți face ca să te menții sănătoasă. Poți folosi gel antibacterian sau șervețele antibacteriene cu care să ștergi aparatele înainte să le folosești. Ai grijă să arunci șervețelul direct la gunoi și să nu-l lași în suportul pentru sticla de apă de pe aparat. Nu merge la sală dacă ești bolnav. Atunci sistemul imunitar este slăbit, iar mișcarea îl poate activa și, deci, slăbi serios. Iar dacă mai intri în contact și cu echipamentele pline de microbi, este clar că nu o să scapi în curând de problemele de sănătate. De fiecare dată când ajungi acasă, spală-ți hainele cu care faci exercițiile, eventual singure, în cuvă.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi