În materie de sex există o mulţime de mituri ce trebuie urgent deconspirate. Unele adevăruri general valabile sunt, în realitate, nişte minciuni periculoase pentru viaţa ta sexuală şi de cuplu.
Iată care este topul celor mai răspândite mituri, deconspirate de theindianatimes.com
1. În timpul menstruaţiei nu poţi rămâne însărcinată- fals!
Mitul conform căruia în perioada menstruaţiei nu ai cum să rămâi însărcinată este fals! Ciclul menstrual este un proces complex, iar ovulaţia se poate instala mai devreme decât ai calculat. În plus, odată ajuns în uter, un spermatozoid poate supravieţui până la cinci zile, timp în care poate întâlni ovulul.
2. Sarcina nu se poate instala dacă iei pilule contraceptive- fals!
Anumiţi factori scad eficienţa anticoncepţionalele, cum ar fi: antibioticele, antidepresivele, barbituricele, ceaiul de sunătoare sau cel cu efect laxativ, scaunele moi şi dacă verşi în primele 4 ore de la administrarea pilulelor. În aceste cazuri este indicat să te protejezi suplimentar timp de şapte zile.
3. Bărbaţii au mai multă poftă de sex decât femeile- fals!
Femeile au aceeaşi dorinţă sexuală precum bărbaţii. Diferenţa este că noi ne ghidăm după emoţii, nu libido. Atunci când suntem stresate la locul de muncă sau copilul s-a îmbolnăvit, lăsăm aceste emoţii să ne acapareze. Astfel, ne pierdem interesul faţă de sex, nu din cauza unui libido scăzut.
4. Sexul în picioare sau în apă te fereşte de sarcină- fals!
Forţa gravitaţională nu afectează drumul spermatozoizilor, iar apa nu-i ucide instantaneu. E îndeajuns unul, dintre zecile de milioane, să supravieţuiască şi să găsească drumul corect.
5. Femeile nu se uită cu plăcere la filme pentru adulţi- fals!
Multe femei le consideră un bun stimulent şi încearcă să pună în practică ce au vizionat.
6. Lichidul pre-ejaculator nu conţine spermatozoizi- fals!
De aceea metoda de retragere a penisului înainte de ejaculare te poate lăsa însărcinată la fel de uşor precum sexul normal.
7. Pilula de a doua zi mă fereşte oricând de o sarcină- fals!
O poţi folosi cel mult de două ori pe an, deoarece dă peste cap echilibrul hormonal din organismul tău. Aşadar, nu te baza de fiecare dată pe eficienţa acestei pilulei. Nu degeaba i se mai spune şi „contracepţia de urgenţă”.