Tratamente de frumuseţe de care ai nevoie vara

De Erika Chivu pe

Acum că vara e deja aici, sunt câteva tratamente de înfrumuseţare pe care nu mai trebuie să le amâni. Cu siguranţă ai scăpat deja de părului nedorit, dar te-ai gândit că trebuie…
… să-ţi pregăteşti şi picioarele, părul sau tenul? Iată ce tratamente de înfrumuseţare ar trebui să „bifezi” în săptămânile următoare.

Pedichiura

Fie că apelezi la cosmeticiană sau alegi varianta economică, acasă, picioarele tale au neapărată nevoie de o pedichiură. Dacă nu ai început deja vei începe în curând să porţi papuci, sandale sau pantofi cu vârful decupat iar picioarele tale trebuie să fie la înălţime.

Dacă îţi faci singură pedichiura, începe cu un peeling, îndepărtează pielea moartă de pe talpă cu o pilă pentru călcâie, taie-ţi unghiile, îndepărtează cuticulele şi nu uita să aplici din abundenţă o crema intens hidratantă care sa acţioneze peste noapte. Dacă foloseşti şi lac de unghii rămâne la alegerea ta.

Bronzul

Sigur că ai timp să te bronzezi toată vara, dar până atunci chiar vrei să rămâi cu pielea albă de peste iarnă? Picioarele albe ca varul nu sunt deloc sexy, mai ales dacă braţele sunt uşor bronzate. Dacă nu-ţi găseşti timp să te bronzezi natural, la soare (dar nu între orele 11:00 si 16:00), foloseşte cu încredere
autobronzantul, după ce îţi exfoliezi bine toată pielea.

Dacă ţi-e teamă să nu rămâi cu pete, încearcă autobronzantele progresive, care îţi asigură un bronz sănătos după câteva zile de folosire. Astfel poţi să observi eventualele pete la timp, cât încă nu sunt foarte vizibile, şi le vei remedia cu uşurinţă. Află şi alte tehnici pentru o piele bronzată.

Tratamentul facial

După o iarnă lungă şi grea şi o primăvara schimbătoare şi umedă, tenul tău nu are cum să fie în formă maximă. Dar îşi va reveni cu siguranţă după un tratament facial ca la carte. Nu îţi permite bugetul să mergi la salon? Nicio grijă, se poate rezolva şi acasă cu destulă uşurinţă. Începe cu o baie de aburi în care adaugi un plic cu ceai de muşeţel.

Cu „încălzirea” astfel făcută, poţi să treci la peeling, fie cu un produs cosmetic, fie cu masca făcută în casa din mălai şi albuş de ou. După asta, aplică o mască hrănitoare, iar la final o cremă puternic hidratantă. Dacă apelezi la autobronzant pentru pielea corpului, nu uita să-l aplici şi pe faţă.

Tratamentul corporal

Nici pielea corpului nu se simte mai bine la început de vară, aşa că nu te limita la bronz şi încearcă un tratament corporal care să includă baie de aburi (la duş), exfoliere, hrănire şi hidratare intensă. După un astfel de tratament şi bronzul arată mai bine şi ţine mai mult, indiferent cum îl obţii. Nu uita să insişti mai mult pe zonele cu piele foarte uscată, genunchii şi coatele, altfel te vei alege cu pete de la autobronzant.

Tunsoare de vară

Să nu neglijăm nici părul. Fie el lung, mediu sau scurt, are nevoie de o schimbare în primele zile de vară. Dacă nu vrei o schimbare radicală de look, cere-i coafezei să taie vârfurile deteriorate, să adauge câteva straturi şi câteva suviţe ceva mai deschise pentru un aer proaspăt şi vesel. Desigur, ar fi binevenit şi un tratament, mai ales dacă ai părul deteriorat şi lipsit de strălucire.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro