Cum să îţi alegi lacul de unghii potrivit

De Andra Pecingina pe

Contrastul între pielea ta şi nuanţa de lac ce unghii folosit te poate scoate în evidenţă într-un mod elegant şi senzual. Învaţă din rândurile de mai jos care este nuanţa…
… potrivită de lac de unghii!

Iată câteva sfaturi care îţi pot face alegerile mai uşoare!

În primul rând trebuie să coordonezi culoarea aleasă cu nuanţa tenului tău, această legătură este important pentru imaginea de final. Manichiura aleasă trebuie să complimenteze culoarea pielii tale şi să nu o scoată în evidenţă exagerat.

Iată ghidul culorilor potrivite în funcţie de cromatica tenului tău! Acum vorbim despre culori, nuanţele natural şi sidefate se potrivesc multor tipuri de ten.


Tenul foarte deschis la culoare

Alege nuanţe puternice de roşu cu tentă de roz, culori ale fructelor de pădure: zmeură, fragi etc. Mai poţi folosi şi nuanţe de roşu medii ca intensitate şi roz aprins. Dacă ai tenul foarte deschis la culoare ar trebui să eviţi să porţi lac de unghii în nuanţe de albastru deschis, auriu, verde şi galben.

Tenul de culoare medie

Femeile cu un ten uşor creol, nuanţe de bej şi nuanţe de nisip trebuie să aleagă culori mai închise de roşu: burgundy, culori de vin, nuanţe neon de roz, albastru şi portocaliu sau nuanţe metalizate de albastru şi argintiu. Trebuie evitate culori ca: albastru închis şi violet.

Tenul închis la culoare

Majoritatea culorilor sunt potrivite pentru acest tip de ten dar cele recomandate sunt deschise: roz, violet şi albastru deschis şi ciocolatiu. O culoare de evitat pentru tenul închis la culoare este auriu, acesta se va pierde datorită apropierii cu nuanţa pielii tale.

Alte ponturi:

O modalitate de a vedea dacă nuanţa lacului de unghii ţi se potriveşte este să o testezi direct pe unghie. La raionul de cosmetice există tester pentru fiecare nuanţă de care te-ai putea „îndrăgosti” aşa că nu te ruşina să îl foloseşti.

Majoritatea femeilor aleg să folosească testerul doar pe o mică porţiune din unghie. Ei bine, astfel nu vei putea să îţi dai seama cum arată de fapt manichiura cu acea nuanţă. Lasă pudoarea la o parte, ia-ţi timp şi aplică unei unghii exact cele două straturi de lac recomandate pentru o manichiură perfectă. La final, vei putea lua decizia în legătură cu nuanţa încercată.

O ultimă soluţie este să te consulţi cu manichiurista ta, care va şti exact ce nuanţe noi şi incitante să îţi recomande, este specialitatea ei.
 

Îţi recomandăm şi câteva produse din magazinele autohtone, Astor Longer&Stronger  la preţul de 16 lei, Peggy Sage Grenade la preţul de 26,40 lei şi Oriflame Colour Expert la preţul de 17,99 lei.

Cum să îţi alegi lacul de unghii potrivit

Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro