Pentru un machiaj fresh sau unul sofisticat, pentru zi sau pentru seara, pentru buze subtiri sau pentru buze pline, glossul se potriveste oricui. Colorat sau transparent, luciul de buze poate transforma un machiaj aparent banal intr-unul spectaculos. Daca ai suficient curaj, il poti folosi chiar si in loc de blush!
Stiai ca… Luciul de buze a fost inventat ca urmare a aparitiei filmelor color, la inceputul secolului 20? Max Factor este inventatorul luciului de buze? In 1930, lip gloss-ul a fost folosit pentru prima datai in machiajul de televiziune, pentru a conferi stralucire buzelor. In 1932 a fost lansat in magazine primul gloss sub semnatura Max Factor? Acesta se numea X-Rated si a existat pe piata pâna la inceputul anilor 2000. Primul luciu de buze cu aroma a aparut in anii ’70 si a fost lansat de o companie americana numita Bonne Bell? Prima aroma folosita pentru luciul de buze a fost cea de capsune? De atunci si pâna astazi, au fost inventate alte câteva zeci, de la cele fructate, la cele mentolate sau cu aroma de legume: morcov, rosie sau castravete.
Gloss Design, Collistar, 83 lei, Vibrant Curve Effect, Max Factor, 34 lei; Lip gloss, The Body Shop, 44 lei; Levres Scinti-llantes, Chanel, 113,74 lei; Vinyl Gloss, Rimmel London, 20,20 lei;Magic Wand Gloss, Sephora, 42 lei;Urban Shield Gloss, Oriflame, 17 lei; 3 in 1 contur de buze, gloss si ruj, Avon, 24,99 lei.
Nuanta Initial, rolul luciului de buze a fost acela de a intensifica culoarea rujului si de a conferi o stralucire aparte buzelor. Astazi insa, luciul de buze se regaseste intr-o varietate enorma de nuante si are nenumarate roluri: de a mari optic buzele, de a hidrata sau pur si simplu pentru un retus rapid in timpul zilei. Pentru un machiaj fresh, poti alege tonuri nude-rosé, iar pentru o alura sexy si sofisticata, aplica glossuri ultra-cremoase si in nuante puternice de rosu. Un truc interesant legat de nuanta glossului este contrastul pe care il poti obtine cu culoarea dintilor. Pentru un zâmbet alb, stralucitor, alege un gloss cu particule albastrui in compozitie!
Aplicare Din fericire pentru noi, cele mai grabite sau mai neindemânatice dintre femei, glossul este un aplicator in sine. Sub forma de buretel fin sau asemanator unei pensule de pictura, aplicatorul glossului permite un retus extrem de rapid atunci când vine vorba despre machiajul buzelor.Pentru un efect de „buze pline“, aplica un gloss transparent pe mijlocul buzelor. Acesta va capta lumina, iar tu vei obtine rezultatul dorit. Pentru un aspect de „buze umede“, alege un gloss total transparent. Culoarea naturala a buzelor tale va fi astfel intensificata, iar lookul va fi unul foarte natural. Ai grija sa nu aplici produs in exces! Acesta ar putea depasi conturul natural al buzelor tale, ceea ce te poate face sa arati usor penibil. Indeparteaza surplusul rulând un servetel pe care sa il utilizezi ca pe un pai. Astfel, surplusul va fi absorbit de servetel, iar tu vei evita intinderea peste contur sau patarea dintilor. Daca ai putin curaj, il poti folosi si sub forma de blush, pe partea cea mai inalta a pometilor. Ai grija la cantitate! Trebuie sa fie doar un strop, pentru un efect wow!