Cu ce le umpli copiilor vacanţa?

De Revista Unica, pe

Tabere, excursii, plimbări în natură, cursuri de tot felul – sunt o mulţime de lucruri pe care copiii tăi le pot face în vacanţa de vară. În revista Unica de iunie găseşti o mulţime de idei interesante, pe lângă cele din articolul de faţă.
Pentru copiii bucureşteni, unul dintre punctele de atracţie este Muzeul „Antipa”: nu doar pentru exponatele interesante, ci şi pentru programele care îmbină distracţia cu educaţia. Unul dintre aceaste este Fun Science, un program adresat copiilor între 4 şi 14 ani, în cadrul căruia „profesorii trăsniţi efectuează alături de copii zeci de experimente ştiintifice spectaculoase, care încearcă să reproducă unele dintre cele mai interesante fenomene ce stau la baza lumii care ne înconjoară. În perioada 20 mai – 24 iunie, are loc al şaselea club, intitulat “Jurassic Park şi noile tehnologii”, iar temele abordate sunt extrem de interesante: povestea dispariţiei dinozaurilor, cum a fost inventat telegraful, care sunt differenţele dintre laser şi lumina normal` etc.

Numar de participanţi:

maxim: 15
minim: 10
Perioade:
Fiecare club conţine 6 şedin]e a câte o oră, susţinute în 6 duminici consecutive.
Se permite intrarea ocazională în caz de locuri disponibile.
Preţ pe Club/copil: 99 lei
Preţ pe Atelier: 22 lei
Orar: duminica, Sala Atelier a Muzeului „Grigore Antipa”, între orele 10.00-11.00 preşcolarii şi 11.30 – 12.30 şi 13.00-14.00 şcolarii.
Programări:
mail: maria.bezede@antipa.ro
tel: 021.312.88.26 int.316

Dacă vrei o tabără deosebită pentru copilul tău, îţi recomand activităţile organizate de Daniela Nane. Pe site-ul www.danielanane.ro, la secţiunea tabere, vei găsi mai multe programe, care de care mai interesante. De exemplu, în perioada 20-26 august. În Dumbrava Sibiului, actriţa organizează tabăra „Tradiţie şi perenitate”. Traineri sunt actriţa Daniela Nane şi artistul plastic Maria Constantinescu. Preţul de 1600 lei include include transport, cazare, 3 mese/ zi, gustări, apă, fructe, curs de pictură pe sticlă, curs de
etnografie şi folclor, exerciţii de dezvoltare personală prin metode teatrale, excursii şi drumetii, intrare la obiective turistice şi minispectacol de final. Iar copiii care vor dovedi aptitudini speciale la pictură pe sticlă vor face parte gratuit din grupul care va reprezenta România la un eveniment la Bruxelles.

Copiilor care nu vor sau nu pot pleca de acasă, le propun o întreagă listă cu alte activităţi interesante, care să le umple în mod plăcutşi instructiv vacanţa de vară:
– ţine un jurnal (cu poze şi desene) cu tot ce faci în această vară
– pregăteşte o cină pentru întreaga familie
– învaţă să faci fotografii
– exersează câteva trucuri de jonglerie
– încearcă să pictezi casa ta, a bunicilor sau o clădire care îţi place
– fă o plimbare şi înregistrează sunetele naturii
– taie o carte poştală veche şi fă un puzzle
– inventează un sandviş
– învaţă să împleteşti brăţări sau să modelezi baloane
– ajută o persoană în vârstă la cumpărături sau citeşte-i o carte
– înva]ă o limbă străină
– reciclează hârtie sau PET-uri şi donează banii unei fundaţii caritabile
– învaţă un sport nou sau predă-le altor copii ceea ce ştii tu să faci
– descoperă un nou autor de cărţi pentru copii
– donează hainele şi jucările pe care nu le mai foloseşti
– contruieşte o „capsulă a timpului”
– instalează un loc de hrănit păsărelele şi aprovizionează-l periodic
– mergi la ştrand
– fă-ţi un blog
– redecorează-ţi camera

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!