Scriitori celebri care au ajuns subiect de film

De Nicoleta Galeteanu pe

În spatele cărţilor de succes ecranizate se află oameni care ascund poveşti emoţionante. Aventurile fantastice închipuite de J.K. Rowling în seria „Harry Potter”…
 …au generat încasări de peste 6 miliarde de dolari în întreaga lume numai din filme, iar viaţa scriitoarei anunţă un film cel puţin la fel de captivant precum vrăjile de la Şcoala Hogwarts.

Povestea unei mame singure, părăsită de soţ, care trăieşte din ajutorul social şi trece peste o tentativă de sinucidere, reprezintă drama trăită de J.K. Rowling, înainte de a deveni cel mai bine plătită scriitoare din istorie, ce va urma să fie ecranizată în acesta an într-un lungmetraj de televiziune.

Filmul se va intitula „Strange Magic” iar scriitoarea va fi interpretată de actriţa Poppy Montgomery, cunoscută pentru rolul agentului FBI Samantha Spade, din serialul „Dispăruţi fără urmă”.

Iată şi alţi scriitori celebri ale căror poveşti de viaţă au devenit ecranizări de succes.

Oscar Wilde – Wilde

Cu peste o sută de ecranizări ce stau la baza operelor sale, Oscar Wilde devine el însuşi subiectul unei pelicule, în 1997.

Relizat de Brian Gilbert, filmul îl readuce în atenţie problema sexualităţii scriitorului şi perioada tristă pe care o trăieşte înspre finalul vieţii, din cauza idilei sale cu un tânăr.

Deşi căsătorit cu Constance Loyd, Oscar Wild se apropie nefiresc de mult de un tânăr, recunoscând fără să ezite faptul că este homosexual. Acesta se îndrăgosteşte de lordul Alfred Douglas, dar Oscar este dat în judecată de tatăl acestuia şi condamnat la doi ani de muncă silnică.

Scriitori celebri care au ajuns subiect de film

Regizorul îl propune în rol pe Stephen Fry, iar actorul are chiar multe în comun cu scriitorul: este gay,  înalt, artist, obsedat de faimă şi, nu în ultimul rând, o fire spirituală.

Virginia Woolf – The Hours

La mai bine de şaizeci de ani de la moartea sa, Virginia Woolf revine în atenţia publicului şi altfel decât prin cărţile sale.

După un roman scris de Michael Cunningham, regizorul Stephen Daldry ecranizează în 2002 emoţionanta poveste a scriitoarei în filmul, „The Hours/ Orele”.

Scriitori celebri care au ajuns subiect de film

Deşi deghizarea actriţei li s-a părut criticilor uşor stridentă, Nicole Kidman face un rol extrem de convingătoar şi emoţionant, în pilea personajului care luptă cu nebunia şi sfârşeşte prin a se sinucide.

Filmul a rulat la toate festivalurile mari, dar numai interpretarea actriţei este recompensată cu un Oscar.

Citeşte continuare pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2