Cât costă să mergi la Festivalul Anonimul 2011

De Nicoleta Galeteanu pe

Plaja retrasă din Delta Dunării rămâne o alternativă exotică şi inspirată la litoralul românesc în luna august, cu atât mai mult cu cât Festivalul Anonimul instalează din…
 …nou caravana cu filme pe plaja din Sfântu Gheorghe.

În perioada 8 – 14 august, festivalul se va desfăşura la Complexul Green Village, iar filmele vor fi proiectate ziua în sălile Cinema iar noaptea, în camping, pe un ecran gigant, în aer liber.

Intrarea este liberă. Iată cât te costă cazarea în acest an, dacă vrei să te relaxezi la un film pe plajă, în Delta Dunării.

Cât costă cazarea în Delta Dunării

În caz că nu vrei să întârzii la film, soluţia ideală este să te cazezi chiar la Complexul Green, unde tarifele pornesc de la 285 de lei de persoană pe noapte, într-un apartament dubu, şi ajung la 595 de lei, dacă preferi să închiriezi cu prietenii un apartament de trei camere, în vilele de patru stele.

Pentru cei care preferă să admire stele pe cer în locul stelelor de confort, căsuţele şi corturile din Dolphin Camping pot fi o variantă interesantă, dacă şi tu eşti o fire mai boemă.  

În perioada festivalului, pentru o noapte la cort plăteşti 15 lei pentru unul de două persoane şi 25 de lei pentru un cort cu 3-4 locuri.

Căsuţe, cort sau pensiune

Dacă alegi varianta căsuţelor, vei scoate din buzunar 70 de lei pe noapte.

O variantă confortabilă o reprezintă şi pensiunile din Sfântu Gheorghe, care propun turiştilor preţuri accesibile, începând de la 80 de lei, cum este Casa Smira, şi ajung la 300 de lei, dacă alegi pensiunea ‘”Valurile Dunării”, de exemplu.

Mai găseşti şi Complexul Turistic Delta, unde tarifele pornesc de la 80 de lei pe zi pentru o cameră matrimonială, şi ajung la 160 de lei pentru un apartament cu două camere, perfect pentru două cupluri. Printre altele, Casa de vacanţă „La Mastica” propune tarife de 130 de lei pentru o cameră.

Mai puţini bani vei plăti pentru taxa de acces în Delta Dunării, care a scăzut de la 10 lei la 5 lei, şi pe care o vei plăti, începând de anul acesta, la aparate automate de încasare.

Cât costă transportul

Din Tulcea până în Sfântul Gheorghe se ajunge doar pe cale navigabilă, cu vaporul, cataramanul, navele rapide sau şalupa.

Dacă vrei să te bucuri pe îndelete de călătoria pe Dunăre, te poţi îmbarca la una din cursele Navrom, pentru care plăteşti 30 de lei cu nava clasică sau 39 de lei cu una de tip cataraman, iar pentru bagajele care depăşesc 30 de kilograme mai plăteşti 0,20 lei pe kilogram.

Cursa cu o navă mai rapidă costă 50 de lei de persoană, iar cele charter cu şalupe, disponibile din Murighiol, costă 105 lei, sau 165 de lei, dacă peferi plimbările solitare.

Ce vezi la Anonimul

Festivalul Anonimul aduce în competiţie şapte dintre cele mai interesante lungmetraje din Rusia, Cehia, Coreea de Sud, Turcia, Bulgaria, Grecia, alături de pelicula „Periferic” al regizorului Bogdan George Apetri, calificat pentru premiul cel mare.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro