Rusia a ocupat o cincime din Ucraina, echivalent cu teritoriul ocupat de Elveția și Austria împreună

De Unica.ro, pe

Rusia a ocupat o cincime din Ucraina, suprafață echivalentă cu jumătate din Germania, sau Elveția și Austria împreună.

Pe 29 mai, ucraineanul Oleksi Bokoci a postat pe Facebook o hartă care scoate în evidență teritoriul Ucrainei ocupat de Rusia începând cu anul 2014. În textul postării, Oleksi Bokoci a spus că este vorba despre o suprafață de 123.229 de kilometri pătrați, adică puțin peste 20% din suprafața totală a Ucrainei în cadrul granițelor recunoscute internaționat, potrivit Meduza, portal rus supus cenzurii de la Kremlin.

Bokoci a publicat mai multe hărți ale unor țări europene, în limitele cărora este înconjurat un teritoriu cu aceeași suprafață. Astfel, suprafața ocupată de ruși din Ucraina este echivalentă cu jumătate din Germania, aproape jumătate din Italia, sau Elveția și Austria împreună.

Rusia a ocupat o cincime din Ucraina, echivalent cu teritoriul ocupat de Elveția și Austria împreună
Rusia a ocupat o cincime din Ucraina, echivalent cu teritoriul ocupat de Elveția și Austria împreună

Totodată, Bokoci a comentat în engleză la aceste hărți, spunând, citat de Libertatea: „Pentru prietenii mei europeni! Țineți cont de această zonă a Ucrainei ocupată de Rusia, când ascultați declarațiile politicienilor voștri”.

Citește și: Înalt oficial american: „Nu avem un interes ca conflictul din Ucraina să se extindă la un conflict mai larg sau să se transforme în al Treilea Război Mondial”

Citește și: Oficial separatist din Ucraina: luptătorii de la Azovstal care s-au predat Rusiei ar putea risca pedeapsa cu moartea

Citește și: Consilierul lui Zelenski, despre posibilitatea ca Ucraina să cedeze pământ Rusiei: „Duceți-vă naibii, nenorociților, cu sugestiile voastre”

Citește și: Volodimir Zelenski, despre Vladimir Putin: „Mi se pare că trăiește în lumea lui virtuală, fără să-și dea seama că Ucraina nu pleacă nicăieri”

El nu a precizat dacă a făcut singur hărțile, sau de unde provin datele pentru acestea. Acestea au fost însă publicate și de mass-media ucraineană și rusă, de de Institutul American pentru Studiul Războiului și de Serviciile de informații militare britanice.

Postarea a strâns peste 2.800 de aprecieri și peste 11.000 de share-uri. Mai mult, a devenit virală și pe Instagram, unde utilizatoarea Olena Arhipciuk a postat-o și ea, primind peste 14.000 de aprecieri.

Pe Instagram, Arhipciuk a scris: „Contează când orașul tău este [ocupat]? Și pe lângă asta, vă rugăm să rețineți că aceasta nu este doar o bucată de pământ – locuiesc acolo oameni care au muncit, și-au construit/și-au cumpărat case pentru jumătate din viață. Și acum sunt ținuți ostatici de ocupanții ruși!”

Foto – 123rf.com, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!