Măști gratuite pentru români. Legea, votată în Senat

De Unica.ro pe
Fiecare cetățean român va primi mască pentru a se proteja împotriva COVID-19., potrivit unei legi adoptate marți de către Senat.

„Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import. Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA”, se arată în proiectul depus la Senat pe 27 aprilie.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Pericolul purtării măștilor împotriva COVID-19 pentru un timp îndelungat

„Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean a setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit”, mai arată iniţiativa legislativă, conform Digi 24.

Distribuţia măştilor ar urma să fie realizată de compania Unifarm SA, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, către autorităţile publice locale.

Legea trebuie aprobată acum și de Camera Deputaților.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro