Este sau nu păcat să speli în Vinerea Mare? Ce spune preotul Vasile Ioana

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 aprilie 2022, 15:44

În tradiția populară există multe superstiții legate de Săptămâna Patimilor. În Vinerea Mare, de exemplu, se spune că femeile nu trebuie să coacă pâine sau alt aluat pentru a “nu arde mâinile Maicii Domnului”,  nu trebuie să spele, ca să nu “o supere pe Sfânta Vineri”, dar nici să coasă, pentru a “nu orbi”. Românii cred adesea astfel de superstiții, dar ce spun reprezentanții Bisericii despre astfel lucruri?

Preotul Vasile Ioana a explicat, în cadrul unui interviu, că superstițiile sunt doar “închipuiri ce trebuie respinse”. Preotul îndeamnă oamenii „să urmeze poveștile bisericii” pentru că așa vor afla adevărul.

Citeşte şi: Când se sărbătorește Înălțarea Domnului în 2022. Tradiții și obiceiuri

În primul rând, superstițiile nu sunt un adevăr, sunt o închipuire și atunci ar trebui să le respingi integral. Adevărata sărbătoare trebuie păstrată în biserica lui Hristos, pentru că biserica este păstrătoarea adevărurilor divine, depozitează adevărurile curate, nealterate de acum 2000 de ani și neumplute de tot felul de „prostii”, ca să spun așa. Deci, nu trebuie să te gândești că nu ai voie să speli vinerea, să faci nu știu ce marțea, că nu ai voie să coși, sunt prostii.

Important este să urmezi poveștile bisericii, pentru că biserica practic te învață binele și răul fără alterarea adevărului. Dacă ai o nevoie sau vrei să afli niște adevăruri, du-te la preotul tău duhovnic, întreabă-l și el îți va da răspunsul în duh și adevăr – a explicat părintele Vasile Ioana, pentru WOWbiz.ro.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!