Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului 2020

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 20 ianuarie 2020, 12:20
Blue Monday pică anul acesta pe 20 ianuarie. Cea de a treia zi de luni a anului este considerată, potrivit unui psiholog britanic, cea mai deprimantă zi din an.

Cliff Arnal a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an. Pentru a ajunge la această concluzie, psihologul a analizat o combinație de factori și consideră că „depresia colectivă” din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor și de o reducere a luminozității.

Acestor factori li se adaugă datoriile acumulate în urma sărbătorilor de sfârșit de an.

Un alt motiv de depresie sunt vacanțele, care reprezintă doar o amintire îndepărtată, la fel ca hotărârea de a pune în aplicare bunele rezoluții luate pe 1 ianuarie pentru anul în curs.

Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului 2020

De asemenea, se in în considerare faptul că mulți oameni urăsc zilele de luni.

Pe de altă parte, cea mai fericită zi a anului 2020 va corespunde datei de 19 iunie.

Cum poți combate Blue Monday

Pentru a scăpa de starea de tristețe și letargie, există câteva remedii simple. Potrivit Adevărul, specialiștii recomandă expunerea la lumină naturală, plimbările și exercițiile fizice.

Nu ignorați importanţa luminii naturale, care ajută la stabilizarea nivelului de serotonină din organism şi duce la creşterea nivelului de endorfine, hormoni care ne asigură buna dispoziţie. Cel puţin zece minute pe zi ar trebui să le petrecem afară, în aer liber, indiferent cât de frig ar fi. Şi mai bine este ca atunci când ieşim afară să facem câteva exerciţii fizice, fie că este vorba despre alergat, dat zăpada sau o plimbare, mişcarea va ajuta la producerea endorfinelor”, recomandă specialiștii.

De asemenea, alimentația joacă un rol important în starea de spirit. Astfel, este recomandat să consumi produse bogate în magneziu, precum frunze verzi, semințe, alune, avocado, boabe de soia, banane, ciocolată, lactate, fructe uscate și ierburi aromatice.

Sursă foto: Shutterstock, 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!