Macarons sunt printre cele mai cunoscute dulciuri franţuzeşti şi nu degeaba sunt considerate un desert rafinat, pentru oaspeţi aleşi. Dacă vă plac dulciurile raw sau aveţi prieteni adepţi ai stilului de viaţă raw-vegan, trebuie să încercaţi reţeta noastră. Iată cum să preparaţi macarons cu kaki, ceai verde, cocos şi afine fără foc. Ingrediente kaki macarons :
½ ceaşcă piure de fruct kaki (se găseşte şi la noi în supermarketuri, se aseamănă cu piersicile la gust şi consistenţă)
2 ceşti nucă de cocos rasă, neîndulcită
¼ ceaşcă sirop de agave
½ lingură extract de vanilie Ingrediente macarons cu rodie:
½ ceaşcă piure de rodie (conţinutul de la 1 rodie şi ½ ceaşcă smochine)
2 ceşti nucă de cocos rasă, neîndulcită
¼ ceaşcă sirop de agave
½ lingură extract de vanilie Ingrediente macarons cu ceai verde:
2 ceşti nucă de cocos rasă, neîndulcită
½ lingură pudră de ceai verde (matcha)
2 linguri ulei de cocos
¼ ceaşcă sirop de agave
½ lingură extract de vanilie Ingrediente macarons cu afine:
2 ceşti nucă de cocos rasă, neîndulcită
½ ceaşcă piure de afine
2 linguri ulei de cocos
¼ ceaşcă sirop de agave
½ lingură extract de vanilie Citeşte pe pagina următoare cum se prepară delicioasele macarons din ingrediente 100% naturale, după o reţetă raw! Mod de preparare macarons (valabil pentru toate variantele):
Se amestecă toate ingredientele într-un blender. Se opreşte ½ ceaşcă din compoziţie pentru cremă.
Restul se întinde pe o coală de hârtie cerată şi se taie rondele un pahar mai mic sau o formă specială de biscuiţi.
Se deshidratează biscuiţii circa 4 ore în deshidrator sau se dau la congelator circa două ore. Mod de preparare cremă macarons:
Amestecaţi cantitatea de amestec de la blatul de macarons cu unt de cocos înmuiat şi sirop de agave, până obţineţi o cremă de consistenţa şi nuanţa dorită.
Asamblaţi fursecurile macarons astfel încât crema să nu curgă dintre două bucăţi de biscuite. Mai daţi la rece circa 2 ore şi serviţi cu cafea, ceai sau suc de fructe. Poftă bună!
Foto: Facebook