Reţete de prăjituri de post cu ciocolată

De Diana Zagrean pe

Prăjitură de post cu ciocolată bicoloră

Ingrediente:

500 grame făină
300 ml lapte de soia sau apă minerală
250 grame zahăr
1 sticluţă esenţă de rom
1 sticluţă esenţă de vanilie
100 ml ulei
4 linguri rase pudră de cacao
1 pliculeţ praf de copt
Gem de căpşuni, fructe de pădure sau gem de prune

Mod de preparare:

Se amestecă bine făina cu praful de copt, zahărul, laptele de soia, esenţa de vanilie şi uleiul. Se împarte compoziţia în două părţi egale şi doar într-una din ele se adaugă cacao şi esenţă de rom.
Se tapetează o tavă cu făină şi se toarnă compoziţia albă. Se coace compoziia circa 10-15 minute, doar până se încheagă puţin.
Se pune un strat de gem peste compozişia albă pe jumătate coaptă şi apoi se toarnă amestecul de prăjitură de ciocolată deasupra.
Se dă la cuptor la foc mediu circa 30-40 de minute şi este gata când trece testul cu scobitoarea.
Se poate pudra cu zahăr pudră, nucă de cocos rasă, sau se poate pune încă un strat de gem, fructe confiate, etc.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3