Cine i-a înmânat lui Alec Baldwin arma cu care a împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Miercuri, 03 noiembrie 2021, 17:38

Actorul Alec Baldwin (63 de ani) a împușcat mortal o femeie și a rănit un bărbat pe platourile de filmare ale peliculei „Rust”. Halyna Hutchins avea 42 de ani și era directorul de imagine al filmului. Fiul Halynei, Andros (9 ani), nu a mai vorbit timp de două zile după decesul mamei sale.

Cine i-a înmânat lui Alec Baldwin arma cu care a împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare

Joel Souza (48 de ani), bărbatul rănit, este regizor. Atât Halyna, cât și Joel au fost transportați la spital, însă femeia nu a supraviețuit, fiind lovită în piept. Între timp, Joel, care a fost lovit în umăr, a fost externat din spital.

Halyna Hutchins

În ziua tragediei, responsabili cu armele de pe platou au fost asistentul de regie Dave Halls și armuriera Hannah Gutierrez-Reed (24 de ani). Unul dintre aceștia i-a înmânat lui Alec o armă despre care s-a crezut că era „securizată”. Ulterior, însă, s-a dovedit că arma avea muniție reală, nu gloanțe oarbe.

Hannah a fost descrisă drept „fără experiență și novice” de o sursă din cadrul echipei de producție a filmului. „Era puțin neglijentă cu armele, jucându-se din când în când cu ele”, a declarat o sursa pentru Daily Mail. Tatăl tinerei, Thell Reed (78 de ani), este un celebru cascador de la Hollywood. Hannah și-a început pregătirea ca armurier la vârsta de doar 16 ani.

În anul 2019, Dave Halls a fost concediat din echipa de producție a filmului „Freedoms Path” din cauza neglijenței. „Halls a fost dat afară de pe platou imediat după focul de armă tras cu recuzita. Producția nu a început până când Dave n-a părăsit scena”, a declarat producătorul filmului.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Alec Baldwin, mesaj după ce a omorât-o accidental pe Halyna Hutchins: „Inima mea e frântă”

Fiica lui Paul Walker, Meadow, s-a căsătorit. A fost condusă la altar de actorul Vin Diesel

Salma Hayek, apariție rară alături de unica ei fiică, Valentina, la premiera filmului „Eternals”

„Regizorul-șef îl certa frecvent pe Dave pentru faptul că-i lăsa pe actori să plece fără să returneze recuzita, inclusiv armele, și pentru că nu făcea anunțurile de siguranță”, a declarat Maggie Goll, realizatoare de arme de recuzită. În plus, colegii lui Dave erau deranjați de atingerile sale. „Nimic dus la extrem, dar colegii, indiferent de gen și dispoziție, erau stânjeniți de atingerile lui Dave pe spate, talie, umeri, etc.”, a adăugat Maggie Goll.

Legea și restricțiile de siguranță ale industriei de film interzic existența muniției reale pe platoul de filmare. Dacă aceste principii ar fi fost respectate, accidentul ar fi putut fi evitat.

Halyna Hutchins s-a născută în 1979, în Ucraina, și a crescut într-o bază militară sovietică. Și-a început cariera ca jurnalist de investigații, apoi s-a mutat în Los Angeles pentru a urma o carieră în cinematografie.

La început, Halyna a lucrat ca asistent de producție și electrician, după care a urmat cursurile Institutului American de Film, unde a obținut o diplomă de Master în Fine Arts, informează Hotnews. În 2019, Halyna a fost numită o „stea în devenire” de către revista American Cinematographer. 

Alec Baldwin și soția lui, Hilaria Baldwin (37 de ani), au împreună șase copii, Carmen (8 ani), Rafael (6 ani), Leo (5 ani), Romeo (3 ani), Eduardo (1 an) și Lucia (6 luni). Actorul mai are o fiică, Ireland (26 de ani), din primul mariaj cu actrița Kim Basinger (67 de ani).

Foto: Instagram; Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!