Un fermier a găsit pe proprietatea sa un zăcământ cu 150 tone de aur. Bărbatul nu va primi nimic din comoară

.

Michael Dupont, un fermier de 52 de ani din Auvergne, Franța, a descoperit pe proprietatea sa o adevărată comoară: un zăcământ care poate conține 150 de tone de aur. Însă bărbatul nu va primi nimic întrucât descoperirea va intra în patrimoniul statului.

Un fermier a descoperit un zăcământ cu aur

Michel Dupont, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Auvergne, se plimba într-o zi de-a lungul unui curs aproape secat de apă aflat pe terenul său. La un moment dat, acesta a observat o sclipire ciudată în apă. A săpat în pământul de la suprafață și a găsit câteva fragmente de aur.

Experții au estimat valoarea totală a descoperirii la 4 miliarde de euro, fiind una dintre cele mai mari zăcăminte de aur găsite din istoria Franței, notează CBS4.

Fermierul nu se va bucura însă de niciun gram de aur din comoara descoperită și asta pentru că reprezentanții statului francez l-au anunțat deja că orice zăcământ de metal prețios aflat pe proprietatea sa aparține, prin lege, guvernului de la Paris.

Citește și: Cazul copilului furat din Spitalul Județean Bacău: Tânăra care a luat bebelușul, reținută. Ce spune soțul femeii care și-ar fi vândut nou-născutul

Citește și: Cât costă rochia purtată de Elena Lasconi la dezbaterea electorală. Lidera USR a ales o ținută albă

Guvernul francez va lua întreaga comoară

Vestea descoperirii zăcământului a început să se răspândească rapid, astfel că au ajuns și la cunoștința autorităților.

Astfel, oamenii legii au mers la ferma lui Dupont și l-au informat că trebuie să oprească orice activitate de minerit. Potrivit legislației franceze, tot ce se descoperă în subteran nu aparține proprietarului pământului, ci statului, așa că Michel Dupont nu poate demara exploatarea zăcământului pe cont propriu.

Citește și: Vești neplăcute pensionari. Ce se întâmplă cu banii care trebuie să ajungă la ei în mai

Citește și: Când începe alegerea noului Papă. 135 de cardinali sub vârsta de 80 de ani vor participa la conclav

Însă, nici Guvernul nu paote începe excavarea proprietății pentru a evalua dimensiunile zăcământului de metal prețios până ce nu vor fi realizate mai multe studii entru a măsura impactul asupra mediului, conform reglementărilor privind protecția patrimoniului natural.

Obiectivul principal al acestei măsuri este evitarea deteriorării ecosistemului, în special în zonele rurale sau cele cu valoare ecologică ridicată.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton