Cum știi că ți-a scăzut glicemia

.

Hipoglicemia sau nivelul scăzut al glicemiei apare, în general, la diabetici, dar orice persoană se poate confrunta, la un moment dat, cu această problemă. Află cum îți dai seama că ți-a scăzut glicemia.
Hipoglicemia apare când nivelul de zahăr din sânge scade sub limita admisă. În lipsa glucozei, organismul nu mai poate funcționa bine și apare senzația de slăbiciune și epuizare.

Semne că ți-a scăzut glicemia

Simptomele hipoglicemiei diferă de la un pacient la altul și includ confuzie, amețeli, senzația de foame, dureri de cap, iritabilitate, paloare a feței, transpirații reci și abundente, slăbiciune și anxietate. Persoanele care fac crize de glicemie simt și o accelerare a bătăilor inimii, tremurături și pot chiar leșina. Diabeticii trebuie să ia tratament imediat, pentru a nu se ajunge la convulsii și chiar comă.
O jumătate de pahar de suc, o lingură de miere, 4-5 biscuiți sărați, 3-4 bucăți de ciocolată sau o lingură de zahăr ar trebui să fie de ajuns, pentru ca glucoza să revină la nivel normal.

Cauzele crizei de glicemie

Diabeticii sunt mai predispuși la aceste crize, mai ales atunci când iau doze prea mari de insulină.
Persoanele fără diabet pot trece prin astfel de momente atunci când beau prea mult alcool, au hepatită sau boli ale rinichilor, au o tumoare care produce insulină în exces sau suferă de boli endocrine. Crizele de glicemie pot fi date și de mesele neregulate sau de cele bogate în zaharuri simple. Dacă vrei să nu te confrunți cu o scădere a glicemiei, nu sări peste mese, iar când mănânci mai puțin decât de obicei, poartă cu tine o ciocolată pe care să o mănânci, în momentul în care simți că se apropie o criză de glicemie.
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton