Durerile de spate pot avea diverse cauze, însă pentru ele există o serie de remedii naturiste de care nu multă lume a auzit.
Mulți dintre noi ne-am dori să avem la îndemână tratamente pe care să le găsim în natură și să nu mai folosim chimicalele pe care le găsim în farmacii. Există o serie de ierburi care te ajută să scapi de durerea de spate.
De la ce apar durerile de spate?
Înainte de a ști cu ce să te tratezi de această problemă, este bine să afli ceea ce ce o creează. Astfel, cauzele pot fi multiple: alinierea defectuoasă a coloanei, infecție sau inflamare a rinichilor, postură incorectă, sedentarism, lispa activității fizice sau traume fizice. În majoritatea tratamentelor pentru durerea de spate, plantele ar trebui să fie o parte din terapie. Este importantă și activitatea chiropracticienilor în recuperare. Aceștia se asigură dacă problemele tale cu spatele sunt, de fapt, unele care au legătură cu alinierea vertebrelor și a coloanei și acest lucru nu afectează sistemul nervos și nu îți apasă mușhii.
Iată care sunt plantele care fac minuni în durerile de spate!
Pentru uz intern
Verbascum este o plantă din care se face un ceai. Persoanelor care urmează o terapie pentru coloană, la kinetoterapeut, le este recomandat să consume și acest ceai. Calmează inflamațiile și este bună pentru persoanele a căror coloană nu este aliniată corespunzător și au nevoie de stabilitate a coloanei.
Da. Banalul pătrunjel, pe care îl punem în salate sau tocănițe, este un bun remediu și pentru durerile de spate. Frunza de pătrunjel este un important diuretic, iar dacă problemele tale cu spatele au legătură cu rinichii, pătrunjelul face minuni. Este foarte eficient și pentru infecțiile care apar în tractul urinar.
Calinul (Viburnum opulus sau V. trilobum)
Calinul este un arbust stufos, iar la noi în țară se poate găsi în pădurile de foioase și conifere. Dacă problemele tale cu spatele au legătură cu spasmele musculare, călinul este răspunsul.
Pentru uz extern
Arnica (Arnica montana)
Arnica este intens folosită în aromaterapie, masaj, dar este și un analgezic puternic, pentru uz intern. Totuși, cel mai adesea este utilizată în kinetorepaie, pentru durerile de spate. Aceasa poate fi aplicată doar în cazul în care vă confruntați cu dureri de spate cauzate de accidentări.
Piperul roșu (Capsicum annum)
Piperul roșu conține capsaicină, iar când este folosit în scop terapeutic, acesta este transformat în ulei pentru masaj. Acest produs ajută la calmarea durerilor musculare și articulare.