Cori Grămescu: Cum îţi distrug sănătatea produsele light?

De Unica.ro, pe

Cred că cea mai fericită zi de dietă din viaţa mea a fost când am descoperit produsele light.
Cred că cea mai fericită zi de dietă din viaţa mea a fost când am descoperit produsele light. Părea o realizare mai mare decât primii paşi pe lună să pot mânca după pofta inimii dulciuri şi să beau sucuri fără zahăr. Sau cel puţin aşa credeam. Pentru că după primele zile am început să mă întreb dacă totul e chiar aşa de simplu şi frumos.

Ce înseamnă light?

În limba engleză, light înseamnă uşor. În industria alimentară, cu acest termen se asociază produsele cu conţinut redus de grăsimi şi fără zahăr. Aici începe capcana. Pentru că suntem învăţaţi să evităm excesul de sare, zahăr şi grăsimi. Iar produsele light sunt departe de a avea gust rău, de a fi fade sau neinteresante . Sunt frumos ambalate , scrie mare pe cutie cât de puţine calorii au şi sunt extrem de tentante din rafturile supermarketurilor. Şi totuşi, nu conţin zahăr sau grăsimi naturale.

Care e totuşi secretul?

Pentru a compensa lipsa nutrienţilor, produsele light sunt „îmbogăţite” cu o serie de aditivi alimentari : coloranţi, potenţiatori de gust, arome artificiale sau „identic naturale” , îndulcitori artificiali.

Nu mai punem la socoteală cantităţile însemnate de „amidon de porumb modificat” şi „ agenţi de îngroşare”. Prima problemă legată de consumul frecvent al acestui gen de alimente este faptul că toate au un grad ridicat de procesare industrială. Sunt deci produse care se îndepartează mult de varianta naturală de la care se pleacă. Un exemplu bun este iaurtul cu fructe light, spre deosebire de iaurtul clasic, natural, obţinut prin fermentarea laptelui natural de vacă. Cel light, cu fructe, poate conţine următoarele: lapte praf degresat, sirop de glucoză-fructoză sau îndulcitori artificiali, arome artificiale, amidon sau gelatină.  Cam departe de lapte integral şi fermenţi de iaurt, nu? Toate aceste substanţe chimice sunt absorbite prin digestie. Însă organismul nostru nu are capacitatea de a le recunoaşte, le elimină greu din sistem sau nu le elimină deloc.

Care sunt efectele? Citeşte direct de pe blogul lui Cori Grămescu.

Cori Grămescu
Master Trainer Ultimate Pilates
www.ladyfit.ro!

Indiciul de astăzi, 16 august, este DIVORT!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!