Băile lungi și fierbinți ard la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 minute

De Oana Savin, pe
O persoană care face o baie de o oră în apă de 40 grade Celsius arde până la 130 de calorii, aproximativ cât se ard pe timpul unei plimbări de 30 minute, au descoperit oamenii de știință.

Potrivit cercetătorilor, băile lungi nu doar te relaxează, dar sunt și benefice pentru sănătate.

La acest studiu au participat 14 persoane, care au fost puse să alerge o oră pe bicicletă, după care au stat o oră în apă fierbinte.

Citește și: 8 metode sexy prin care poți să arzi calorii alături de partenerul tău

Oamenii de știință au descoperit că atât mersul pe bicicletă cât și baia fierbinte au ajutat la arderea caloriilor. Apa de 40 grade a dus la creșterea temperaturii corpului, arzând astfel până la 130 calorii.

Studiul a fost făcut, de fapt, pentru a observa efectele pe care apa fierbinte pe are asupra zahărului din sânge. Astfel s-a descoperit că atât mersul pe bicicletă cât și baia fierbinte au avut aceleași afecte asupra zahărului din sânge.

Citește și: Câte calorii trebuie să consumi pe zi, în funcție de vârstă

Cercetătorii au ajuns la concluzia că „încălzirea pasivă” ajută la reducerea inflamațiilor, în Finlanda aceasta fiind folosită ca tratament medical.

Potrivit unui studiu realizat în 2015 în Finlanda, o persoană care merge des la saună are un risc scăzut de a suferi un atac de cord sau un infarct.

De asemenea s-a demonstrat că băile fierbinți regulate ajută la scăderea nivelului presiunii sanguine.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!