5 medicamente naturale de toamnă pe care le poţi face în casă

.

Sezonul răcelilor a început din plin cu ploaie, vânt şi temperaturi scăzute. Toată lumea strănută şi toată lumea vrea să găsească remedii pentru răceală şi gripă. Ce medicamente sunt mai potrivite decât cele naturale? Iată 5 medicamente naturale de toamnă pe care le poţi prepara în casă, fără efort.

Decoct de măceşe, creşte imunitatea cu vitamina C

Măceşul are, datorită conţinutului său ridicat de vitamina C, virtuţi vindecătoare în cazul infecţiilor de natură respiratorie.
Extractul de mlădiţe de măceş se foloseşte pentru stimularea imunităţii plămânului şi arborelui bronşic. Se iau 50-150 de picături, în trei reprize, pe parcursul zilei.
Pe lângă rolul lor de stimulare a producţiei de anticorpi, măceşele sunt foarte eficiente în combaterea anemiei, vitamina C ajutând la asimilarea fierului.
Şi măceşele întregi, uscate pe ziar sunt foarte bune pentru ceaiuri.

Siropul de brad, antistres şi antitusiv

Siropul din muguri de brad este excelent pentru calmarea tusei și rezolvarea virozelor repiratorii.
Siropul de brad mai este recomandat în perioade foarte stresante și ca diuretic. Se prepară după cum urmează: se curăță mugurii de codițe, se spală și se pun într-o oală smălțuită. La un kilogram de muguri se adaugă doi litri de apă și se fierb în jur de o oră, până se înmoaie bine. Se ia de pe foc și se lasă oala acoperită 24 de ore la temperatura camerei. Sucul se strecoară prin tifon dublu, presând mugurii, ca să se scurgă tot lichidul. La un litru de suc, se va pune un kg de zahăr.
Se beau 4-6 linguri de sirop pe zi, la nevoie.

Citeşte mai departe
şi vezi ce alte remedii naturale poţi să faci acasă ca să te fereşti de răceală şi gripă toamna, pe pagina următoare!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton