Trei motive pentru care cuplurile fără copii înșală mai puțin

De Consuela Stratulat, pe

Infidelitatea este una dintre cele mai comune probleme ale cuplurilor actuale, iar anumiți factori sunt responsabili pentru apariția ei. Un nou studiu arată că partenerii care nu au copii înșală mai puțin decât cei care au.
Cercetătorii au discutat cu 1.000 de oameni, cu vârste între 18 și 49 de ani, despre tipare de infidelitate, iar concluziile au fost că 18% dintre cuplurile care au copii au înșelat, în timp ce infidelitatea în rândul căsniciilor fără copii a fost de 11%. Potrivit specialiștilor, mulți părinți au găsit împlinirea emoțională în legăturile create pe rețele de socializare precum Facebook.

Partenerii fără copii mențin legătura romantică dintre ei

Unul dintre motivele pentru care partenerii fără copii înșală mai puțin are legătură cu faptul că modul în care interacționează se schimbă mai puțin odată cu trecerea timpului. Cuplurile clădesc, în timp, o conexiune romantică și sexuală, dar odată cu nașterea primului copil, încep să se vadă ca „mama” și „tata”, spun specialiștii. Pentru că rolul de părinte este cel mai important, cel de partener începe să fie neglijat.

Cuplurile fără copii au mai mult timp pentru sex

Un al doilea motiv este că partenerii fără copii au mai mult timp pentru sex. Nașterea primului copil atrage după sine o scădere a relațiilor sexuale, spun specialiștii, iar căsniciile care nu trec printr-un astfel de moment nu se confruntă cu această schimbare dramatică. Cuplurile care nu se confruntă cu o naștere pot experimenta o scădere a relațiilor intime, odată cu trecerea timpului, dar nu se compară cu pauza necesară celor care au primul copil. În acest ultim caz, medicii recomandă o perioadă de abstinență de trei până la șase săptămâni.

Partenerii fără copii petrec mai mult timp împreună

Copiii au nevoie de atenția adulților, iar această situație îi îndepărtează pe parteneri unul de altul. Cuplurile singure continuă să aibă activități comune și să petreacă timpul împreună. Legătura dintre iubiți se întărește odată cu timpul și încep să se considere și buni prieteni.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!