8 semne că partenerul tău te înşală

De Stela Moisescu pe

Atunci când îndoiala îţi intră pe sub piele, automat îţi asumi rolul de victimă: „Oare mă înşală?”, „Am avut încredere oarbă în el şi în relaţia noastră!”, „Oare voi putea…
… să îl prind cu minciuna?”. Ai fi naivă să speri că dacă îl rogi să fie sincer, îţi va mărturisi că a fost infidel, asta dacă nu cumva i-ai ataşat un poligraf invizibil.

Află că omiţi ceva foarte important despre iubitul tău: nu-i este aşa de uşor să te înşele! O aventură nu e o excursie la Disneyland, zero probleme, maximă distracţie. În cazul în care te înşală, iubitul tău  trebuie să îşi calculeze fiecare mişcare şi are de minţit două femei, pe tine în mod cert, dar şi pe cealaltă. În plus, mai poate să fie confuz în legătură cu ceea ce simte pentru amândouă.

Aşadar, dacă stai bine să te gândeşti, el nu deţine controlul decât aparent. Doza de tensiune potrivită îl va face să clacheze. Asumă-ţi rolul de femeie puternică, decisă să demaşte infidelitatea iubitului, iar bătălia este pe jumătate câştigată!

Iată semnele care indică că te înşală şi cum poţi manipula situaţia astfel încât să obţii o confirmare sau o infirmare a bănuielilor tale. Metodele variază în agresivitate, de la subtilităţi până la atacuri directe.

1. În primul rând, dacă te înşală înseamnă că oscilează între două lucruri: iubirea şi statornicia – adică tu – şi aventura sexuală – adică ea. Acesta este şi motivul pentru care nu renunţă la tine ca să fie cu cealaltă.

Demască-l: Faptul că se află într-un astfel de impas, îl face mai sensibil schimbărilor. Vorbeşte-i despre căsătorie sau despre copii, propune-i să faceţi un pas înainte în ceea ce priveşte relaţia voastră. La polul opus, propune-i o escapadă, undeva doar voi doi sau roagă-l să îţi spună ce fel de fantezii are. Vezi cât de calm rămâne în ambele cazuri.  

2. Ai să râzi, dar obiceiurile lui de îngrijire şi igienă îţi indică multe lucruri despre fidelitatea sa. Şi-a schimbat brusc frecvenţa şi momentele în care îşi taie unghiile, scapă de pilozitate sau chiar face duş? Poartă un parfum în geantă, deşi înainte nu obişnuia să care cu el nici măcar apa de gură?

Demască-l: Dacă spre exemplu în fiecare joi seară la duş se şi bărbiereşte, iar vinerea îţi spune că este ocupat până târziu cu munca, dă-i telefoane. Are şi telefonul închis? Prea multe coincidenţe adunate, mai ales dacă situaţia se petrece mai multe săptămâni la rând.

Dacă nu vrei să aştepţi atât, reţine-l „joi seara” de la duş şi vezi cum reacţionează. Nu-i semn bun dacă insistă că trebuie să îşi facă ritualul de înfrumuseţare, în loc să se cuibărească cu tine în pat.

3. La fel de bun indiciu este şi felul în care se îmbracă pentru ocazii obişnuite, cum ar fi berea cu amicii, sala, un meci sau la serviciu. Se dichiseşte cum nu o făcea înainte pentru astfel de ocazii? În schimb, când iese cu tine în oraş nu se străduieşte să arate aşa de bine?

Demască-l: Într-o astfel de „ocazie obişnuită”, fă o faptă bună şi apucă-te de curăţenie în şifonierul său. Mai apoi, pune-i toate rufele la spălat, pe motiv că sunt îmbâcsite. Urmăreşte-i reacţia. Va arunca pe el un tricou mai vechi pentru întâlnirea cu băieţii sau va anula ori amâna planurile? Oricând poate trece pe la un magazin pentru o nouă achiziţie, aşa că este important să remarci dacă a apărut un tricou nou în garderoba sa după experimentul tău.

4. O minciună naşte o altă minciună şi tot aşa. În mod clar, minciunile spuse se uită mai uşor decât faptele reale, pentru că mintea noastră nu face asocieri cu lucruri născocite, ci doar cu lucruri care ni s-au întâmplat pe bune.

Demască-l: Poţi folosi acest raţionament pentru a-l prinde cu mâţa-n sac. De acum înainte notează tot ce îţi spune iubitul tău legat de ce face când nu e cu tine. Ţi-a spus că e nevoit să plece cu noaptea-n cap pentru că un amic de-al lui sărbătoreşte o promovare? Peste două săptămâni întreabă-l cum îi merge amicului său cu noul job. Atunci când simţi că te minte, pune-i întrebări ulterior pentru a-l obliga să continue forţat firul poveştii. La un moment dat tot va ceda.

5. Toate gadget-urile sale sunt indicii clare că este infidel. Are mereu lista apelurilor şi a mesajelor goală? Nimeni nu face o asemenea curăţenie în telefonul mobil, decât dacă are ceva de ascuns. La fel, ia ca pe un semnal de alarmă şi  faptul că, mai nou, când deschide telefonul introduce un cod PIN şi are grijă ca în timpul nopţii, deci când doarme, să închidă telefonul.

Demască-l: Îşi ia telefonul inclusiv în baie?  Intră peste el şi ademeneşte-l cum numai tu ştii spre dormitor. Dacă ţine morţis să îşi ia telefonul după el, nu-i a bună. Dacă, în schimb, l-ai ademenit, lâsându-şi telefonul în baie, după ce închei activităţile din dormitor fugi la baie imediat, pe motiv că ai o problemă urgentă… feminină. Nici măcar nu-i nevoie să verifici telefonul. Dacă auzi un ciocănit disperat în uşă şi-l vezi cum înfaşcă telefonul, semnele sunt clare.

6. Acest semn nu arată neapărat că te înşală, cât faptul că relaţia voastră se deteriorează. Analizează felul în care se comportă cu tine. Nu te mai ia în braţe, nu mai dormiţi în poziţia voastră obişnuită, nu mai iniţiază partidele de sex, nu mai vrea să ieşiţi în oraş, nu te mai sfătuieşte în plan personal sau profesional… toate sunt semne că se îndepărtează de tine şi, poate, că se apropie de altcineva.

Demască-l: În acest caz, având în vedere că semnul ţine de felul în care se poartă cu tine, cel mai indicat este să îl provoci la o discuţie directă. Nu formula observaţiile tale sub formă de reproş. Spune-i ce schimbări negative ai remarcat la el şi cum te fac ele să te simţi: neîncrezătoare în viitor, singură, tristă? Întreabă-l dacă există o şansă la lucrurile să redevină cum erau? Nu-l lăsa să te convingă că nu are nimic, căci situaţia ciudată din prezent va continua. Dă-i de înţeles că modul distant în care se poartă acum nu-i o soluţie de viitor pentru relaţia voastră.

7. Cât despre sex, faptul că nu îşi mai arată interesul vis-a-vis de viaţa voastră sexuală este un semn destul de clar. Dă vina pe stresul de la locul de muncă sau pe oboseală? Experţii consideră că bărbaţii, spre deosebire de femei, consideră sexul un medicament în astfel de situaţii surmenante.

Demască-l: Roagă-l să îţi povestească care sunt problemele sale. În cazul în care ele sunt reale, îl poţi ajuta măcar moral, pentru a trece mai uşor peste greutăţi.  Dacă refuză să îţi dea orice detalii legate de scuza pe care o foloseşte pentru a nu face sex cu tine, spune-i că nu ţi se pare corectă atitudinea sa. Atunci când este ostil şi îşi ţine problemele departe de tine, fără să îi pese de faptul că astfel creează unele noi în relaţia de cuplu, ai motive de îngrijorare.   

8. Ştii tu vorba „te simţi cu musca pe căciulă”? Este foarte adevărată!

Demască-l: Remarcă faptul că a stat peste program toată săptămâna şi vezi cum reacţionează. Dacă devine defensiv, spune-i că tu doar îi plângeai de milă. Nu-i da de înţeles că îl interoghezi, pentru că pe viitor va încerca să se ascundă mai bine. Orice remarcă iscoditoare ai avea puncteaz-o cu o intenţie bună din partea ta. Astfel, atitudinea lui ostilă şi defensivă nu poate fi scuzată de comportamentul tău „posesiv”.

Ai grijă însă! Aceste feluri de a-l demasca trebuie utilizate doar atunci când apare un semn evident precum cele de mai sus. Este important, înainte de toate, să analizezi de unde izvorăşte neîncrederea în iubitul tău şi dacă nu cumva problema este doar la tine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro