Ce spune profilul de Facebook despre el

De Stela Moisescu, pe

Potrivit unui studiu recent, utilizatorii de Facebook nu mint în legătură cu personalitatea lor. Aşa că dacă intri pe profilul unui bărbat ai mari şanse să dai peste…
… indicii valoroase privind persoana sa.

Aceste informaţii vin să contrazică scepticii care afirmă că, în reţele de socializare, oamenii preferă să se promoveze cu o imagine fabricată, care să dea bine.

Nu e şi cazul utilizatorilor de Facebook menţionează experţii, aşa că merită să analizezi profilul unui bărbat pe care vrei să îl cunoşti mai bine.

Ce spune poza de profil despre personalitatea lui

Dacă poza sa de profil este una cuminte, poate realizată într-un studio, cel mai probabil foloseşte Facebook pentru networking, aşa că nu ar trebui să tragi imediat concluzia că este „prea serios”. Pur şi simplu nu vrea să pozeze în „tipul petrecăreţ” în faţa cunoştinţelor sale profesionale.

Cât despre cel care vrea să pozeze astfel, ai un lucru de analizat: vârsta sa. Dacă este trecut de anii studenţiei şi apare în poză într-un club sau cu o sticlă de alcool în mână, e clar că încă nu s-a maturizat şi nu caută o relaţie serioasă.
Bărbatul care îşi pune la profil o poză cu el în vacanţă primeşte o bilă albă! Tipul este sociabil şi distractiv, aşa că n-ai ce pierde dacă îl cunoşti mai bine.

Poţi afla multe lucruri şi din albumele sale foto. A pierdut timp şi energie pentru a le sorta? Apare înconjurat de prieteni? Şi-a „tăguit” cunoştinţele? Toate acestea sunt semne bune!

În albume apare de fiecare dată singur, imortalizat în unghiurile sale „bune” şi are grijă să schimbe des poza de profil cu o nouă capodoperă? Atunci profilul indică un bărbat narcisist, căruia îi este greu să empatizeze cu alţii. Un alt semn îngrijorător îl reprezintă şi pozele alături de alte femei.

Un tip greu de descifrat este cel care îşi pune la profil o poză doar cu o parte a corpului. În acest caz, bărbatul respectiv nu se deschide imediat în faţa ta, dar dacă îi oferi câteva încurajări, te va surprinde plăcut.

Ce spune statusul despre personalitatea lui

Statusul este un indiciu la fel de grăitor precum poza de profil. Unii bărbaţi sunt mai activi decât alţii pe Facebook. Totuşi există extreme. Dacă îşi updatează des statusul cu informatii goale, este un tip banal care vrea să pară interesant. Touşi, dacă statusurile sale sunt frecvente şi mereu conţin o informaţie care îţi face cu ochiul, fă-i şi tu lui, căci un astfel de bărbat merită atenţia ta, cel puţin pe Facebook.

Alţi bărbaţi îşi updatează mesajul de stare cu… stări melancolice. Da, ai ghicit, încearcă să atragă atenţia cu lamentările sale. Orice psiholog îţi va spune că este prea emoţional şi că nu poate să ia atitudine atunci când e cazul, aşa că preferă un update pe Facebook.

Excepţia o constituie mesajele cu conţinut umanitar care se adresează automat unei mase de oameni. Gândurile intime, în schimb, ar trebui păstrate pentru jurnal.

Ce spune lista de prieteni despre personalitatea lui

Ca de obicei, extremele ne atrag atenţia căci ele poartă şi o semnificaţie aparte. Bărbatul care are o mulţime de prieteni poate fi un tip foarte sociabil, distractiv şi cu un fler în a-şi face repede prieteni. Ai grijă totuşi ca aparentul optimism să nu ascundă un bărbat preocupat să îşi lărgească constant cercul de prieteni, dar dezinteresat să consolideze prieteniile deja existente.

La polul opus, bărbatul care are puţini prieteni pe Facebook poate că nu posedă acea abilitate de a lega noi şi noi prietenii. Totuşi, sunt şanse ca el să se priceapă la consolidarea relaţiile deja formate. Puţine prietenii pe Facebook pot semnifica şi faptul că bărbatul respectiv preferă legăturile reale, celor virtuale aşa că nu îşi dă interesul de a socializa pe internet.

Ce spune activitatea de pe Facebook despre personalitatea lui

Jocurile de pe Facebook provoacă o oarecare dependenţă aşa că nu e cazul să îl judeci prea tare pe bărbatul abonat la mai multe astfel de jocuri. Totuşi, îi poţi urmări scorurile şi astfel vezi cât de solicitant este jobul lui, dacă îi ştii programul de lucru.

Jocurile sunt foarte expresive aşa că îi poţi analiza gusturile în materie de joc, felul cum se joacă şi rezultatele, pentru a afla noi detalii despre el. Dacă îşi publică mereu scorurile ridicate obţinute în jocuri are o latură competitivă foarte dezvoltată. Provoacă-l la un joc şi vezi cum reacţionează atunci când pierde, dar şi când câştigă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!