Locuiţi împreună înainte de căsătorie? De ce ar trebui să faci asta

.

Locuitul împreună e o repetiţie pentru căsnicie sau frica de un angajament serios?
Azi, tot mai mulţi tineri aleg această formă de convieţuire. Lipsa banilor pentru întemeierea unei familii este, în general, principalul obstacol în calea oficializării relaţiilor.

Repetiţie pentru căsnicie

Lipsa banilor necesari în primul rând pentru a organiza o nuntă decentă şi, în al doilea rând, pentru cumpărarea unei locuinţe sunt principalele motive pentru care tinerii amână căsătoria. Majoritatea celor care aleg să trăiască sub acelaşi acoperiş fără acte sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, care sunt interesaţi în primul rând de carieră, amânând căsnicia până în momentul în care vor deveni stabili din punct de vedere financiar. În cele mai multe cazuri, această convieţuire provizorie înainte de căsătorie durează în medie trei-patru ani. Cuplurile care amână oficializarea relaţiei, deşi locuiesc împreună de o perioadă lungă de timp,
sunt formate, de obicei, din parteneri care nu se simt pregătiţi pentru un astfel de angajament sau care au trecut deja printr-o căsătorie.

Avantajele locuitului împreună fără „acte”

Chiar dacă eşti împreună cu partenerul tău de câţiva ani, se poate spune că nu ajungi să îl cunoşti îndeajuns până nu experimentaţi traiul împreună. În felul acesta, îi vei cunoaşte tabieturile, preferinţele culinare şi, mai ales, defectele, şi nu vei avea parte de „surprize” după nuntă.
Este un foarte bun exerciţiu pentru a învăţa să vă ocupaţi de cheltuielile casei, adesea un motiv de conflicte între cupluri. În plus, te vei obişnui cu nevoile materiale ale partenerului şi cu modul în care acesta cheltuieşte banii.
Astfel, fiecare partener se poate ocupa de cariera lui, îşi poate căuta în linişte un serviciu de care să fie satisfăcut atât din punct de vedere financiar, cât şi profesional.
Dacă ai în grijă o familie, nu îţi mai poţi permite să renunţi atât de uşor la un loc de muncă, deoarece ai responsabilităţi şi faţă de alţii.
Concubinajul asigură şi o oarecare libertate, pe care, cel puţin la nivel mental, partenerii nu o mai resimt odată căsătoriţi. Atâta timp cât nu vă leagă un document oficial, nu te mustră conştiinţa dacă petreci mai mult timp la o cafea sau la cumpărături cu prietenele tale.

Eşti căsătorită, ai drepturi!

Deşi mulţi o privesc aşa, căsătoria nu înseamnă doar o bucată de hârtie. Cuplurile căsătorite au o mulţime de drepturi, pornind de la sprijinul statului pentru achiziţionarea unei case, la dreptul asupra bunurilor cumpărate împreună ş.a.m.d. Dar foarte important e faptul că, odată căsătoriţi, cei doi se gândesc cu seriozitate şi la aducerea pe lume a unui copil.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton