50% din bărbaţi iartă dacă sunt înşelaţi cu o femeie

De Stela Moisescu, pe

Jumătate dintre bărbaţi şi-ar ierta iubita dacă aceasta ar avea o aventură sexuală cu altă femeie, reiese dintr-un studiu la care au răspuns 700 de persoane.
Procentul scade la doar 22% atunci când femeia calcă strâmb cu un alt bărbat, potrivit nytimes.com.

Ceea ce i-a surprins pe psihologii care au realizat studiul este diferenţa de optică a femeilor. În cazul sexului frumos, aventura iubitului cu altă femeie este mai uşor de acceptat decât aventura cu un alt bărbat. În primul caz, 28% dintre femei ar rămâne lângă partenerii lor, comparativ cu doar 21% care ar fi dispuse să treacă peste faptul că au fost înşelate cu alt bărbat.

Lisa Diamond, psiholog care studiază relaţiile de tip homosexual, explică faptul că bărbaţii nu se simt ameninţaţi, ci incitaţi de sexul dintre două femei, motiv pentru care aventura iubitei cu o altă femeie este mai uşor de iertat. Pentru unii bărbaţi poate fi chiar motiv de bucurie, căci văd oportunitatea sexului cu două femei.

În schimb, femeile care sunt înşelate cu un alt bărbat trăiesc cu teama că partenerul ar putea fi „homosexual”, iar lipsa masculinităţii iubitului poate fi mai dăunătoare în viziunea femeilor, decât infidelitatea clasică a bărbatului care se uită după alte femei.

În cadrul aceluiaşi studiu s-a mai evidenţiat faptul că nu contează aşa de mult de câte ori ai fost înşelat şi cu câte persoane, cât contează sexul persoanei cu care s-a petrecut infidelitatea.

Ai fi în stare să ierţi infidelitatea iubitului? Dă click şi citeşte câteva poveşti interesante despre infidelitate şi urmările ei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!