Când vine vorba de viaţa de cuplu, poţi face unele greşeli de comportament mai grave decât altele.
Citeşte în continuare care sunt acestea, ca să te poţi feri de ele.
Indiferenţa
Serviciul, copiii, gospodăria îţi ocupă din ce în ce mai mult timp în fiecare zi, astfel că sentimentele, dorinţele şi nevoile soţului au ajuns undeva pe la coada listei tale de priorităţi. În definitiv, ce sens are să-l „gâdili” tot timpul, doar ştie că îl iubeşti! Probabil că nu există femeie care să nu fi spus în sinea ei ceva asemănător la un moment dat.
Neglijat fiind, chiar dacă din motive pe care le înţelege, se va simţi dat la o parte şi va trage concluzia că ţi-a devenit indiferent. Ce să faci? Simplu! Nu-l mai lăsa să plece la serviciu fără să-i dai un sărut dulce de „la revedere”, o îmbrăţişare. Nu mai trece pe lângă el ca o vijelie, opreşte-te şi mângâie-l în treacăt pe obraz sau măcar încearcă să-i oferi un zâmbet cald.
Fă-l să vadă şi să înţeleagă că te gândeşti la el adesea peste zi – dă-i un telefon doar ca să-l întrebi ce mai face, trimite-i un mesaj în care să-i spui că ţi-e dor de el.
Partenerii unui cuplu au viaţă separată când, deşi locuiesc în aceeaşi casă, abia dacă se văd, pe fugă, iar atunci se comportă ca nişte colegi de apartament, politicoşi, amabili, dar destul de reci unul cu altul.
Dacă familia ta a ajuns să semene cu descrierea de mai sus, să ştii că ai făcut un mare pas înainte… spre prăpastie! Şi îţi va fi cu atât mai greu să repari greşeala, cu cât programele şi preocupările voastre se suprapun mai puţin. S-ar putea să fie necesar să sacrificaţi amândoi câte ceva din preocupări, să hotărâţi împreună ce activităţi vă mănâncă cel mai mult timp şi cum puteţi, dacă nu să le eliminaţi definitiv, măcar să le faceţi împreună.
Un prilej în plus de a fi doar voi doi, fie şi numai câteva minute zilnic, poate să vă repună relaţia pe linia de plutire. Profitaţi de fiecare clipă petrecută în doi pentru a vă redescoperi!
Lipsa de comunicare
E greşit să spui că oamenii nu mai comunică. Ei comunică azi mai mult ca oricând, dar, din păcate, nu prea mai spun ceva interesant, mesajul rămâne de suprafaţă. Probabil că nu o dată ţi s-a întâmplat ca, după o discuţie cu soţul tău, uitându-te la el, să descoperi o figură buimacă şi confuză, ca şi când i-ai fi vorbit în chinezeşte.
Uneori, aceasta poate fi din cauză că faceţi şi altceva în timp ce vorbiţi – tu speli vasele, el meştereşte ceva sau mânuieşte pur şi simplu telecomanda… Alteori, poate că, prinsă prea tare de explicarea unei situaţii, scapi din vedere tocmai „amănuntele” care ar clarifica-o. Ca şi când aţi vorbi în limbajul semnelor fără să ştiţi ce înseamnă.
E important ca, mai ales atunci când vrei să comunici cu cei dragi, să-ţi faci timp numai pentru asta, ca să te poţi concentra asupra a ceea ce ai de spus. Procedând astfel, dincolo de mesajul propriu-zis, mai arăţi ceva: anume că pentru ei laşi oricând orice la o par
Resemnarea
Resemnarea este când, deşi ştii de mult toate lucrurile pe care tocmai le-ai citit, nu ai făcut nimic ca să schimbi situaţia. Nu-ţi spune „aşa se întâmplă în toate casele”, pentru că nu e decât încă o încercare de a te minţi singură. Doar cunoşti şi tu cupluri de-o viaţă care arată şi se simt minunat împreună!
Pierderea pasiunii
Pasiunea înseamnă sentimente sau emoţii profunde şi intense. Exact ceea ce v-a adus împreună! Rutina, certurile, lipsa unei intimităţi reale, oboseala, complexele sunt doar câteva din multele motive care duc la pierderea pasiunii într-un cuplu. Ideal ar fi să poată fi evitate sau „tratate” înainte de a pune căsnicia „pe butuci”.
Chiar dacă nu eşti într-o dispoziţie romantică (să nu spunem că-ţi lipseşte cu desăvârşire cheful!), tot îi poţi arăta pasiune soţului tău: un sărut sau o mângâiere tandră i-o vor mărturisi poate mai bine decât o partidă imediată de sex. Odată regăsită pasiunea, momentele intime şi întreaga voastră existenţă vor fi tot mai plăcute.