Alimentele care au rol afrodisiac

De Stela Moisescu pe

Satisfacţia pe plan sexual depinde, în primul rând, de libido. Dorinţa sexuală scade uneori, în ciuda fanteziei. În ajutorul tău vin anumite alimente cu rol afrodisiac.

Include în dieta ta alimentele de mai jos şi bucură-te de un libido crescut şi de o viaţă sexuală mai savuroasă.

Vitamina A

Menţine ţesutul epitelial sănătos. El recepţionează stimuli şi transmite semnale către sistemul nervos central şi intră în alcătuirea unor organe de simţ.

Se găseşte inclusiv în pereţii vaginului şi uter şi îţi influenţează sensibilitatea tactilă a zonei intime, arată womenfitness.net.

Consumă ouă, brânză, unt, morcovi şi ficat.

Vitamina B

Deficitul de vitamina B2 şi acid folic a fost corelat cu infertilitate, aşa că, dacă îţi doreşti să rămâi însărcinată include-le pe acestea în alimentaţia ta.

Consumă peşte, pui, fasole, banane, alune, care sunt bogate în vitamina B6. Cosumă şi spanac, varză, ficat, portocale, avocado, sfeclă roşie şi broccoli, care conţin acid folic.

Zinc

Zincul este unul din nutrienţii cheie implicaţi în creşterea libidoului şi a producţiei de spermă. Un nivel scăzut al Zincului în organism a fost corelat cu un libido scăzut.

Cosumă stridii, pâine integrală, orez brun, legumele cu frunze verzi, carne slabă roşie şi de curcan.

Mangan
 
Manganul este un mineral esenţial pentru organism care reglează nivelul de estrogen din organism. Se pare că deficienţa de mangan scade feritilitatea la femei.

Consumă spanac, castane, ovăz, cereale integrale, germeni de grâu, stafide, ananas, fasole, mazăre şi fructe cu coajă.

Antioxidanţi

Fructele şi legumele conţin antioxidanţi care, potrivit unor studii scad riscul cancerului cervical. Tot ei au fost corelaţi şi cu o creştere a apetitului sexual.

Consumă în special prune, ceapă, usturoi, morcovi, vinete şi ceaiuri din plante precum ginseng, anason, ghimbir şi anghinare.

Fitoestrogeni

Sunt chimicale care se găsesc în anumite plante şi au acţiune asemănătoare estrogenilor femeii. Nivelul estrogenului în organismul femeii influenţează dorinţa sexuală şi lubrifierea vaginului.

De asemenea, potrivit studiilor de specialitate fitoestrogenii pot preveni cancerul de prostată.

Consumă soia, cereale integrale, fasole, mazăre, legume cu frunze verzi şi fructe.

Vinul roşu sau şampania

Nutriţionistul Tanya Zuckerbrot recomandă un pahar de vin roşu sau şampanie cosumat în momentele speciale pentru „trezirea” libidoului şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Consumul zilnic de ciocolată neagră şi banane
îţi sporeşte dorinţa şi plăcerea în dormitor, arată laurelonhealthfood.com

Bananele convertesc carbohidraţii în energie şi ajută organismul să producă testosteron, hormonul sexual care influenţează libidoul femeii.

Doctorul Hilda Hutcherson îţi recomandă să consumi o banană cu câteva ore înainte de o partidă de sex, pentru a avea mai multă energie.

Potrivit unui studiu italian, femeile care consumă ciocolată neagră în fiecare zi au vieţi sexuale mai satisfăcătoare. Ciocolata conţine chimicale care îţi induc o stare de relaxare şi fericire.

Feniletilamina din ciocolată trezeşte sentimente precum îndrăgostirea.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro