Tendinţe vestimentare în 2010

De Andra Pecingina, pe

Citeşte următorul ghid al tendinţelor în modă şi frumuseţe pentru un nou an cu stil! Începe anul 2010 în forţă urmărind tendinţele impuse de designeri pentru primăvara şi vară.
La început de an, îţi spunem care sunt unele dintre cele mai importante tendinţe care vor fi în mare vogă în 2010, pentru ca tu să poţi începe deja căutărea următoarelor piese speciale din garderoba ta de vară!  

Tendinţa designerilor de a folosit nuanţe metalizate nu reflectă deloc criza, ba chiar dimpotrivă.

Vestimentaţia în nuanţe de auriu, argintiu, cupru sau bronz inclusă în colecţiile Christian Dior, Phillip Lim sau Lanvin prevesteşte un 2010 plin de entuziasm. Manichiura în aceste nuanţe este o altă faţetă a acestui trend!
Tendinţe vestimentare în 2010
Lanvin şi Givenchy sunt doar două case de modă care au inclus în colecţiile lor drapaje absolut sublime pentru sezonul de primăvară-vară 2010. Colecţia Donna Karan este o alta care aduce drapaje feminine, detalii care transformă orice piesă vestimentară într-o ţinută excepţională.
Tendinţe vestimentare în 2010
Materialele transparente, dar şi tăieturile originale ale rochiilor devin o necesitate în perioada verii, dar sunt şi foarte chic. Designerii americani te invită să dezvălui pielea într-un mod extravagant în piese vestimentare sexy şi frumos împodobite.
Tendinţe vestimentare în 2010
La Milano Fashion Week, colecţia Versace introduce turcoaz în cadrul unor imprimeuri grafice foarte puternice. Piese vestimentare în această nuanţă declarată apar în colecţiile prezentate de designeri pentru primăvară-vară 2010.

Săptămâna Modei de la Londra aduce turcoaz în linia creatoarei Nicole Farhi, alături de crem şi bej, nuanţe neutre, pe când la New York, Derek Lam foloseşte nuanţa pentru a tempera atitudinea unor pantaloni scurţi din piele neagră.
Tendinţe vestimentare în 2010
Mix de imprimeuri

Imprimeurile sunt eclectice în 2010. Designeri ca Dries Van Noten, Nanette Lepore sau Kenzo aduc în prim plan mix-ul de imprimeuri îndrăzneţe şi luminoase. Putem vedea rochii de vară fluide cu unele din cele mai frumoase imprimeuri florale şi amestecuri de modele din ce în ce mai sofisticate!
Tendinţe vestimentare în 2010
McQueen a expus rochii scurte cu imprimeuri caleidoscopice, în culori puternice. Jocurile de culoare create de el sunt inspirate de cele ale reptilelor şi animalelor marine, iar silueta aleasă pentru vara anului 2010 – clepsidră – devine astfel una haute couture, datorită ingineriei cromatice dar şi a croielilor folosite.

Nuanţele preferate au fost verde, galben şi maro, apoi albastru marin, turcoaz şi albastru închis. Fiecare ţinută creată este o operă de artă cu imprimeu generat digital în stilul inconfundabil de design al lui Alexander McQueen.

Saboţii olandezi devin piese couture în colecţiile semnate de Karl Lagerfeld pentru Chanel, Phoebe Philo pentru Celine şi Louis Vuitton. O pereche de sandale cu talpă ortopedică şi platformă din lemn va fi un must-have al anului 2010.
Tendinţe vestimentare în 2010
Cuvintele care descriu tendinţele în coafură pentru 2010 sunt: asimetrie şi împletituri! Am văzut pe podium coafuri împletite în mai multe stiluri, Ralph Lauren a ales să completeze look-ul modelelor cu o coadă împletită neglijent asimetric, pe când Oscar de la Renta a recreat identic coafura premierului ucrainean Iulia Timoşenko.
Tendinţe vestimentare în 2010
 
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro