Nuanţe de ruj la modă în 2010

De Andra Pecingina, pe

Nimic nu e mai provocator decât buzele tale frumos colorate într-o nuanţă aprinsă, de aceea îţi prezentăm noile nuanţe puternice pentru primăvara şi vara anului 2010.
Însă, înainte de a te abona la ultimele tendinţe în machiaj, va trebui să te asiguri că acestea îţi scot în evidenţă frumuseţea naturală! Experimentează cu nuanţele, încearcă-le pe fiecare pentru a descoperi exact ce ţi se potriveşte ţie.

Fiecare femeie poate purta tonuri mai deschise de roşu, acele nuanţe luminoase şi pline de savoarea unei culori apropiate de cea a unui fruct. Chiar şi pentru femeile de peste 30 de ani, nuanţele aprinse pot funcţiona ca un element care dă luminozitate întregii feţe.

Nuanţele de roz sunt cele mai des utilizate de femei şi noi ţi le recomandăm cu căldură, cât timp acestea nu sunt mult prea plastice. Pentru un astfel de gloss sau ruj în nuanţe puternice de roz machiajul ochilor trebuie să fie simplu, bej pe timp de zi, şi doar uşor conturat cu negru la ceas de seară.

Inspiră-te din alegerile make-ul artiştilor pentru marile case de modă. În cadrul colecţiilor pentru sezonul de primăvară-vară 2010, designerii s-au întrecut în a găsi exct nuanţele aprinse de ruj care să completeze vestimentaţia creată de ei.

Astfel, la Emanuel Ungaro găsim un roz asemănător culorii fragilor de pădure, la Marc by Marc Jacobs alegerea a rămas la un roz bonbon mat, uşor şters pe buze.
Nuanţe de ruj la modă în 2010
Dior alege nuanţe de roşu găsite la măceşe, roşu uşor închis – măceşe coapte şi oranj mat – măceşe încă necoapte, pentru a pune în evidenţă vestimentaţia în nuanţe neutre iar la Sonia Rykiel putem observa nuanţe de roşu corai pal, foarte feminin şi proaspăt.
Nuanţe de ruj la modă în 2010
Ponturi de machiaj:

Pentru a obţine conturul perfect de care ai nevoie trebuie să foloseşti şi un creion de buze în aceeaşi nuanţă.

Nu ezita să îţi asortezi manichiura cu nuanţa rujului, acest truc nu s-a demodat încă şi apare pe podiumurile de modă la Marni şi Emanuel Ungaro. Nuanţa lacului de unghii va fi una lucioasă şi combinaţia de texture va atrage atenţia asupra feţei şi mainilor tale!
Nuanţe de ruj la modă în 2010
Machiajul ochilor este o altă temă controversată. Atunci când foloseşti rujul roşu, oranj sau roz aprins machiajul ochilor cu culori pastel este prea mult. Mergi pe nuanţe clasice de negru şi gri.  
Neajunsul unui ruj în culori aprinse este că dispare rapid de pe buze. Trebuie să ai mereu la îndemână rujul/gloss-ul şi creionul folosit pentru a putea reîmprospăta machiajul.

În timpul zilei nuanţele închise de roşu ilustrate mai sus sunt potrivite chiar şi pentru birou, cu condiţia ca ochii să rămână neconturaţi. Rujul în nuanşe închise şi mate de prună sunt perfect potrivite pentru o ieşire la coktailuri sau dans.

Dantura îngălbenită sau buzele subţiri vor fi accentuate de un ruj închis la culoare deşi efectul dorit este altul. Alternativa în astfel de cazuri sunt nuanţele foarte aprinse de roşu şi oranj.

Noi îţi propunem să încerci variantele de nuanţe ale rujurilor Maybelline Color Sensation, la 24 de lei, Le Rouge Peggy Sage, la 34,62 lei sau Max Factor Color Sensation, 31 de lei.
Nuanţe de ruj la modă în 2010

Foto: Imaxtree, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!