Tratamente cosmetice în aşteptarea primăverii

De Diana Zagrean pe

Află ce impact are primăvara asupra tenului tău. Medicul estetician îţi spune ce metode de înfrumuseţare pot fi aplicate acasă, dar şi la salonul de cosmetică.

Primăvara, tenul are nevoie de refacere

Cel mai important proces pe care trebuie să îl urmăm la venirea zilelor însorite şi calde este să accentuăm nivelul de hidratare a tenului, prin îngrijire şi tratamente adecvate. „Întotdeauna trebuie să începem prin realizarea unei uşoare exfolieri, care să nu irite pielea deja sensibilizată de vremea uscată”, spune dr. Manuela Răvescu.
Exfolierea poate fi realizată acasă, săptămânal, cu un produs de gomaj adecvat tenurilor mai rezistente sau cu un produs de peeling enzimatic, care este potrivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel acneic sau afectat de cuperoză. Produsul de gomaj (care conţine în general particule abrazive) se aplică pe faţa umezită şi cu vârful degetelor se realizează mişcări circulare uşoare, aproximativ 3 minute, având grijă să nu ne agresăm pielea.
Peeling-ul enzimatic conţine enzime extrase din fructe. Se lasă să acţioneze 5-7 minute, apoi se şterge de pe faţă. Ambele metode îmbunătăţesc imediat aspectul pielii, stratul de celule moarte de la suprafaţa epidermei e îndepărtat, iar produsele de hidratare folosite ulterior intră mai repede în piele.

Hidratarea Şi Protecţia

O altă etapă extrem de importantă este aplicarea măştilor hidratante adaptate tipului de ten pe care îl aveţi. Cele pentru tenul normal, uscat sau matur conţin şi substanţe lipidice care formează un strat protector la suprafaţa pielii, crescându-i rezistenţa la factorii de mediu.
O atenţie specială necesită tenul sensibil, pentru care se folosesc măşti şi creme speciale cu ingredienţi activi  antiinflamatori, pe lângă cei de hidratare. În acest caz, putem folosi doar peeling enzimatic şi numai atât cât suportă pielea.
De asemenea, dimineaţa trebuie folosită o cremă de hidratare potrivită tenului şi cu un factor de protecţie de minimum 20, care să preîntâmpine apariţia defectelor de pigmentare. Seara, după demachiere, este recomandată folosirea unei creme mai puternice, care poate fi nutritivă, emolientă sau antirid, în funcţie de vârstă şi de tipul de ten.

Mergi la cosmetică o dată pe lună

Vizitele la salonul de înfrumuseţare se fac o dată la 3-4 săptămâni şi se pot aplica numeroase tratamente. Între acestea sunt impregnări cu colagen superhidratante, care feresc pielea feţei de efectul fotoaging (îmbătrânirea cauzată de radiaţiile solare), dar şi tratamente speciale pentru ten sensibil sau cu un conţinut ridicat în antioxidanţi (măresc rezistenţa pielii la factorii externi).

ATENŢIE!

Odată cu venirea zilelor însorite, nu sunt recomandate peeling-urile puternice de la salon, deoarece expunerea la lumină puternică predispune la apariţia defectelor de pigmentare.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi