Măşti naturale pentru păr deteriorat în vacanţă

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 25 martie 2021, 14:09

Părul tău nu prea se bucură de mare şi de soare. Te-ai întors din vacanţă şi parcă ai o mătură în vârful capului? Părul este aspru şi uscat şi vârfurile sunt despicate? Încearcă aceste măşti naturale pentr păr deteriorat în vacanţă.

Masca cu banane pentru fire despicate de soare

Ai nevoie de o banană, 3 linguri ulei de măsline şi un gălbenuş de ou. Amestecă bine ingredientele într-un blender sau cu mixerul într-un castron şi aplică pe părul umed, curăţat de sare, nisip şi alte impurităţi.
Strânge părul cu un elastic pufos (cât mai voluminos şi gros în diametru, ca să nu deterioreze firele) într-un coc strâns.
Lasă masca să acţioneze circa 30 de minute, după care spală cu apă călduţă şi clăteşte bine, fără să aplici imediat balsam sau şampon. Recomandarea specialiştilor este ca masca să fie aplicată în weekend, dimineaţa şi abia seara să se spele părul din nou, evitând apa fierbinte.

Masca cu cocos pentru păr uscat de apa sărată

Dacă apa de la mare a deteriorat firele de păr în profunzime, nimic nu este mai bun pentru podoaba capilară decât o mască naturală cu nucă de cocos.
Ai nevoie de pulpa de la jumătate de nucă de cocos, sau 200 de grame de pulpă rasă şi uscată de nucă de cocos, apa de la nucă, sau, jumătate de ceaşcă de apă minerală, 2 linguri de miere şi 2 linguri de fructe goji. Se amestecă în robot sau blender, până obţii o pastă omogenă şi untoasă, nu apoasă. Se aplică pe părul curat şi uscat şi se lasă să acţioneze circa 20 de minute, după care se spală cu şamponul obişnuit şi se aplică şi un balsam hrănitor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!