Dr Dana Miricioiu: „Te stresează că ai urechile mari, clăpăuge? E foarte simplu să le corectezi!”

De Dr. Dana Miricioiu, pe Ultimul update Luni, 28 martie 2022, 13:17

Fiecare dintre noi a fost, cel puţin o dată în viaţă, martor al glumelor pe seama celor ale căror urechi nu stau lipite de cap, ci încearcă să…zboare! Ne aducem aminte de elefantul Dumbo sau de liliacul Bartok, personaje îndrăgite, chiar drăgălaşe! Sentimente care nu prea mai sunt valabile în cazul oamenilor, fie ei mari sau mici, atunci când simţul umorului devine, de cele mai multe ori, ironie! Şi care atrage după sine depresia celor în cauză.

Otoplastia, corecţia urechilor clăpăuge

Dar ca să putem rezolva problema, trebuie mai întâi să ştim că există şanse ca aceasta să se rezolve! Valabil şi în cazul urechilor clăpăuge! Urechi care vor fi încadrate armonios cu restul feţei în urma unei operaţii prin care se remodelează cartilajul auricular, cel care se încăpăţânează să stea depărtat de cap!

Discuţia cu specialistul în chirurgie plastică este primul pas în rezolvarea acestei probleme! Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei fetiţe în vârstă de 14 ani, care, însoţită de mama ei, a intrat sfioasă în cabinet, purtând părul lung, acoperindu-şi jumătate din obrăjorii frumoşi şi îmbujoraţi. Ochii mari şi sprâncenele arcuite aproape că nu se vedeau pentru că părul le acoperea în mare măsură.

Atât ea, cât şi mama ei îşi doreau nespus să nu mai fie sursă de amuzament pentru copiii care nu au probleme de ordin estetic.

Astfel de intervenţii se tot realizează de vreo 50 de ani, timp suficient ca ele să poata fi bine studiate şi bine puse la punct, iar persoanele afectate de aceasta deformare a urechilor să aibă mai multă încredere în propria persoană, scăpând de aceast inconvenient anatomic!
Dr Dana Miricioiu: „Te stresează că ai urechile mari, clăpăuge? E foarte simplu să le corectezi!”

Aşadar, pacienţii cu urechi proeminente, cu pavilion auricular mare sau cu o formă anormală a pavilionului se pot adresa chirurgului plastician.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!