5 cărți noi pentru copii – idei de cadouri pentru 1 iunie

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Vineri, 27 mai 2016, 18:00
Oferă-i copilului tău de 1 iunie o carte cu povești ilustrate! Am selectat cinci cărți pentru copii recent apărute, de la povești clasice, cum sunt cele ale fraților Grimm, până la unul dintre cele mai neconvenționale volume semnat de Adina Rosetti și Cristiana Radu – „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”

De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? … și alte 10 întrebări fantastice

De Adina Rosetti, ilustrații de Cristiana Radu

Copii 5 – 10 ani

Carte pentru copii de Adina Rosetti

Copiii pun o mulțime de întrebări trăsnite, așa că scriitoarea Adina Rosetti și ilustratoarea Cristiana Radu s-au gândit să răspundă la ele, creând 11 povestioare în care apar personaje de basm în ipostaze în care cu siguranță nu le-ați mai întâlnit. Ce s-ar întâmpla dacă Făt-Frumos ar renunța la calul său care mănâncă jăratic și și-ar lua o mașină? De ce le trebuie balaurilor atât de multe capete? Cum ar fi ca spiridușii să meragă la școală să învețe matematică? Răspunsurile amuzante și pline de imaginație sunt oferite de Adina Rosetti, care lansează astfel a doua carte pentru copii, după „Domnișoara Poimâine și Joaca de-a Timpul” (tot alături de ilustratoarea Cristiana Radu). „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” are un design interactiv, copiii pot desena sau răspunde la întrebări, deoarece au spațiu creat pentru aceste activități în paginile cărții. (Editura Curtea Veche, 56 pag., 45 lei)

Alice în Țara Minunilor

De Lewis Carroll, adaptare și ilustrații de Emma Chichester Clark

Copii peste 3 ani

carte ilustrata

Poți redescoperi celebra și frumoasa poveste clasică scrisă de Lewis Carroll într-o versiune nouă, adaptată și ilustrată de Emma Chichester Clark. Istoria călătoriei lui Alice care pornește pe urmele unui iepure alb și ajunge în fantastica Țară a Minunilor, ilustrată de autoarea britanică, îi va face pe micuți să aștepte ora de culcare pentru a auzi aventurile unor personaje de neuitat. (Editura Nemi, 48 pag, 29,99 lei)

Pălăria Vrăjitorului

De Tove Jansson

Copii 7 – 12 ani

poveste ilustrata

După „Cometă în Momilandia” și „Aventuri în Momilandia”, o nouă carte din seria „Momin” a scriitoarei și ilustratoarei finlandeze Tove Jansson a fost tradusă la noi. După o sută de nopți de hibernare, Momi, Puftabac și Smiorc se trezesc odată cu venirea primăverii. Au chef de explorare, așa că urcă pe cel mai înalt vârf de munte, unde găsesc o pălărie neagră magică. Orice ajunge în interiorul pălăriei se transformă în altceva. „Pălăria Vrăjitorului” este o carte pe care orice copil ar dori s-o citească în vacanța de vară. (Editura Arthur, 168 pag., 28,80 lei)

Zootropolis

Copii peste 4 ani

poveste disney

Judy Hop, un iepuraș din suburbiile marelui Zootropolis, își dorește să devină polițist. Visul lui din copilărie se împlinește, Iar Judy preia un caz foarte important pentru a dovedi de ce în stare în fața comandantului Bogo. Singurul fapt mai puțin obișnuit este că trebuie să fie partenerul vulpoiului Nick Wilde. Aventurile celor doi sunt și subiectul filmului „Zootropolis” (Zootopia”), lansat anul acesta, o producție marca Disney primită cu entuziasm de public. (Editura Litera Mică, 96 pag., 49,90 lei)

Cele mai frumoase povești de Frații Grimm

Copii 3 – 8 ani

cele mai frumoase povesti

E imposibil de imaginat copilăria fără poveștile fraților Grimm, așa că noul volum publicat de editura Corint Junior în această lună este deja în topul vânzărilor de cărți pentru copii. De la o generație la alta, toți micuții sunt fermecați de personajele din „Hansel și Gretel”, „Cenușăreasa” sau „Alba-ca-Zăpada și cei șapte pitici”.  (Editura Corint Junior, 224 pag., 49,90 lei)

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!