OUALE GRIVITA 53 intra in licitatie la Artmark

In urma cu cateva luni, Fundatia „Calea Grivitei” a demarat o originala campanie de strangere de fonduri pentru Grivita 53 – primul teatru construit impreuna.

OUALE GRIVITA 53 au trezit mult interes si simpatie: 19 oua gigant de fibra de sticla, de 2 m inaltime, 1,65 diametru si 50 kg au fost pictate de 19 personalitati, printre care Maia Morgenstern & Cabiria Morgenstern, Oana Pellea, Horatiu Malaiele, Marius Manole, Ivan Patzaichin, Alex Gavan, Alexandru Tomescu, Cristian Mungiu, Valeria Racila van Groningen, Mihai Dobrovolschi, Dan Perjovschi, Mirela Traistaru, Iuliana Vilsan.

Ultima etapa a campaniei OUALE GRIVITA 53 este realizata de casa de licitatii Artmark, care si-a exprimat sustinerea pentru Grivita 53, a selectat 5 din cele 19 oua si le-a inclus in licitatia din 9 iulie. Ouale alese sunt semnate de Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Alexandra Nechita, Mihai Popescu si Arantxa Etcheverria, și sunt expuse pana pe 9 iulie la Palatul Cesianu – Racovita, sediul Artmark.

Prin acest gest casa de licitatii isi doreste sa stranga o suma de bani considerabila cu care Fundatia sa poata incepe santierul teatrului Grivita 53.

Cum a pornit ideea Grivita 53, primul teatru construit independent

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoare Chris Simion – Mercurian a pus la bataie casa bunicii sale.

Cu banii castigati pe casa in 2016, a cumparat terenul pe care se construieste teatrul. In 2017 a dat start campaniei de strangere de fonduri si a inscris proiectul Grivita 53 intr-unul din cele mai importante concursuri de arhitectura sustenabila din lume. Au participat 5003 proiecte, au fost 7 premii iar Grivita 53 a fost printre cei sapte castigatori.

2018 a fost un an de pauza pentru proiect. Chris si-a schimbat prioritatile si si-a pus sanatatea pe primul loc. In 2019 a putut sa-si reia visul si sa continuie campania de strangere de fonduri.

Pentru constructia Grivita 53 este necesara suma de 1.300.000 Euro (in care este inclus si echipamentul tehnic), dar santierul poate fi inceput cu 400.000 Euro.

Chris Simion-Mercurian are o carieră de peste 20 de ani în teatru, peste 48 de spectacole regizate, 10 cărți publicate și este inițiatoarea celui mai important festival de teatru independent din țară – UNDERCLOUD.

Foto: facebook/Grivița53

Ultima modificare iulie 5, 2019 3:14 pm

Urmărește-ne pe Google News
   
Vedete din Romania Vedete internationale