Reţete Halloween: Biscuiţi cu ciocolată în formă de dovleac

De Diana Zagrean pe

Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180 grade (treapta medie). Puneţi untul într-un castron şi amestecaţi cu o lingură de lemn până se înmoaie. Adăugaţi făina, zahăr pudră şi coaja de lămâie şi amestecaţi bine. Formaţi o bilă de aluat şi daţi la rece pentru circa o oră.
Rulaţi aluatul cu făcăleţul pe o suprafaţă pudrată cu făină, la o grosime de 3 mm. Folosiţi un pahar rotund sau o formă de biscuiţi pentru a decupa circa 24 de bucăţi de biscuiţi. Puneţi feliile de biscuiţi pe foaie de copt în tăvi unse.
Tăiaţi cu o scobitoare sau un cuţit cu vârful foarte ascuţit feţe de Halloween pe 12 dintre biscuiţi. Sculptaţi forma de dovleac şi nervuri pentru contur cu un beţişor sau folosiţi un model de biscuiţi în formă de dovleac dacă aveţi aşa ceva.
Coaceţi biscuiţii circa 15 minute la foc mediu, până devin aurii. Lăsaţi puţin la răcit, apoi desprindeţi biscuiţii şi aşezaţi-i la răcit pe un grilaj de copt.
Amestecaţi ingredientele pentru glazură şi lăsaţi să se odihnească şi să se topească bine zahărul pudră.
Pentru umplutură, amestecaţi crema de brânză mascarpone cu zahăr pudră, apoi amestecaţi şi cu ciocolata topită în prealabil.
Întindeţi crema de ciocolată şi brânză peste jumătăţile pline de biscuiţi şi folosiţi feliile de biscuiţi cu feţe de dovleac cioplit drept capac. Nu apăsaţi foarte tare, astfel încât crema să nu curgă prin găurile care formează modelul de Halloween.
Aplicaţi glazura de portocale peste biscuiţi cu o pensulă şi serviţi proaspeţi, cu suc de fructe sau lapte.
Poftă bună!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Andreea Antonescu, prima declarație despre divorț:"Nimic nu este pe vecie"

Andreea Antonescu, prima declarație despre divorț:"Nimic nu este pe vecie"