Desert de toamnă: Tort de ciocolată umplut cu mere

De Diana Zagrean pe

Mod de preparare:
Lăsaţi untul la topit, până ajunge la temperatura camerei. Amestecaţi făina şi pudra de cacao. Amestecaţi pudra astfel obţinută cu untul moale. Adăugaţi 5 linguri de zahăr şi ouăle. Dacă doriţi un tort foarte dulce, puteţi adăuga mai mult zahăr. Adăugaţi şi vanilia şi apa şi amestecaţi bine, până la omogenizare.
Ungeţi o tavă sau formă de tort şi întindeţi aluatul şi întindeţi peste formă. Tăiaţi excesul şi păstraşi la rece pentru décor. Daţi la rece aluatul astfel întins pentru 30 de minute.
Tăiaţi merele (şi gutuile, dacă este cazul) în cubuleţe sau felii sau cum vă place. Topiţi untul pentru umplutură şi amestecaţi cu cubuleţele de fructe şi scorţişoară. Puteţi adăuga şi zahăr sau zahăr vanilat, după gust. Căliţi amestecul pentru umplutură, până se înmoaie fructele şi se caramelizează zahărul. Când fructele s-au înmuiat, adăugaţi pătrăţelele de ciocolată şi amestecaţi, până se topeşte.
Înţepaţi aluatul din tavă cu o furculiţă. Turnaţi umplutura din mere, ciocolată, unt şi scorţişoară peste aluat.
Trageţi marginile aluatului peste mere şi pregătiţi un model pentru capacul de aluat. Puteţi face un grilaj, puteţi tăia forme fantezie cu formele de biscuiţi (steluţe, brăduţi, inimioare, etc). Presăraţi puţin zahăr sau zahăr brun pe deasupra formelor de aluat şi daţi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc mediu).
Lăsaţi la cuptor circa 40 de minute sau până aluatul devine crocant. Lăsaţi tortul de ciocolată şi mere să se răcească. Pudraţă cu zahăr, scorţişoară şi serviţi cu felii de mere, îngheţată de vanilie sau frişcă, după gust.
Poftă bună!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2