Fursecuri cu fructe, seminţe, nuci şi ghimbir pentru durerile menstruale

De Diana Zagrean, pe

Perioada aceea a lunii este pentru unele dintre noi, un adevărat chin. Ne îngrăşăm, avem o uriaşă poftă de dulciuri, ne doare burta şi ne simţim rău. Ce alt remediu natural se poate pune cu nişte fursecuri cu fructe, seminţe, cereale, nuci şi ghimbir care ne scapă de durerile menstruale? Iată reţeta :
Bananele ajută la reducerea crampelor menstruale şi a reţinerii de apă, deoarece au un conţinut bogat de vitamina B6 şi potasiu.
Germenii de grâu conţin o cantitate foarte mare de vitamina B6, precum şi alte vitamine din grupa B, zinc, vitamina E şi magneziu.
Seminţele de floarea soarelui sunt de mare ajutor dacă suferi de crampe menstruale în fiecare lună. Seminţele de floarea soarelui conţin vitamina E, zinc, magneziu şi vitamina B6, care are un rol important în sinteza şi metabolizarea dopaminei, diminuând astfel durerile lunare.
Ghimbirul este un alt produs recomandat pentru durerile menstruale, mai ales sub formă proaspătă.
Seminţele şi germenii de schinduf sunt un alt remediu popular folosit împotriva durerilor menstruale.
Nucile sunt cunoscute pentru efectele antioxidante şi cantitatea mare de vitamina B6 pe care o conţin. În plus, nucile conţin şi magneziu şi acizi graşi nesaturaţi.
Citeşte şi DESERT: Prăjitură în straturi cu banane şi nuci pentru păr şi unghii puternice
Seminţele de susan conţin, pe lângă cantitatea impresionantă de B6, calciu, zinc şi magneziu.
Fulgii de ovăz sunt plini de magneziu, un mineral care te scapă de crampe şi spasmele menstruale, dar şi de zinc, care te scapă de coşurile din perioada nefastă a lunii.

Iată o reţetă simplă de fursecuri cu fructe, seminţe, cereale, nuci şi ghimbir care ne scapă de durerile menstruale.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!