Ce aduce solstițiul de iarnă – cea mai lungă noapte din an

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 20 decembrie 2019, 10:20
Cuvântul solstițiu vine din limba latină – sol înseamnă soare și systere – a sta locului. De două ori pe an, în iunie și în decembrie soarele își schimbă ușor traiectoria, astfel că pare stă locului.

Pentru multe religii și culturi, solstițiul de iarnă este un moment magic, sacru. E noaptea în care Soarele renaște și razele sale răzbat întunericul.

Solstitiul de iarna are loc pe 21 decembrie. Acesta aduce energie pentru consolidare, pentru îndepărtarea lucrurilor, activităților și oamenilor care îți aduc neplăceri în viață.

Luna ne ajută în această perioadă să cunoaștem oameni noi, să ne facem prieteni și să fim deschiși la noi relații de orice fel.

Semnele Berbec, Balanță și Capricorn sunt înclinate să își asume responsabilitățile, se rebalanseze și să satisfacă nevoile lor și ale partnerilor de viață. Să ne aducem aminte că Mercur este retrograd, așa că semnele amintite mai sus trebuie să țină cont că nu toate lucrurile vor merge așa cum și-au plănuit, planurile lor de viitor vor fi afectate, mai mult sau mai puțin.

Mercur se aliniază cu Pluto cu ocazia solstițiului de iarnă, așa că este momentul unor decizii, mai ales pe aspectele ce privesc comportamente, diete, oameni, credințe, atitudini etc.

Jupiter este în opoziție cu Uranus, deci e ca și cum ai amesteca armonia cu războiul în viața oamenilor.

Peștii, Taurii și Gemenii devin extrem de filozofici în această perioadă. Le lipsește practicalitatea și pot pierde contactul cu realitatea.

Solstițiul de iarnă – aspecte pozitive

Venus în conjuncție cu Jupiter vor sprijini Vărsătorul, Fecioara și Leul în a-și crea relații de afaceri și nu numai. Aceste planete le aduc armonie și liniște pentru următoarele trei luni.

Pentru Scorpioni, Săgetători și Raci e un moment fantastic pentru a reflecta asupra ce nu a mers bine în 2016. Îi așteaptă schimbări pozitive. Nativii care care vor trage linie și vor lua învăța din lecțiile primite vor fi răsplătiți de Jupiter în Balanță.

Sursa foto Northfoto

Citește și Inedit: Personalitatea ta, hotărâtă de anotimpul în care te-ai născut

Citește și De ce Crăciunul e în Capricorn

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!