Cum a slăbit Jamie Oliver 12 kilograme fără dietă

De Andreea Catrina, pe
La doar 40 de ani, Jamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți și admirați bucătari din lume. Promotor al unei alimentații sănătoase, Jamie a reușit să slăbească recent aproximativ 12 kilograme fără prea mari eforturi, bazându-se doar pe anumite schimbări în alimentația sa.

“Corpul nostru e ca un burete. Trebuie să îl hrănim în fiecare zi cu alimente sănătoase, pentru ca el să absoarbă toți nutrienții necesari. Superalimentele ne dau această șansă”, a declarat el în cadrul unei emisiuni TV la care a participat zilele trecute.

Ce superalimente recomandă Jamie Oliver

După cum spuneam, Jamie a ales să includă în alimentația sa o serie de superalimente pentru a slăbi rapid și sănătos. Superalimentele au fost denumite așa pentru că sunt foarte bogate în nutrienți, fiind considerate, după îndelungi studii, extrem de benefice pentru sănătate. Iată cele cinci superalimente pe care Jamie Oliver și-a bazat alimentația, pentru a slăbi:

  • Algele. Bogate în iod, fier și vitamine, algele sunt recunoscute pentru faptul că pot accelera metabolismul. Consumul de alge duce la îmbunătățirea rapidă a stării de sănătate, dar și la slăbire, deoarece enzimele din alge accelerează arderile în organism.

Jamie a mărturisit că și el a aflat destul de recent de beneficiile algelor, iar ceea ce l-a impresionat cu adevărat a fost faptul că algele pot prelungi durata de viață. Conform specialiștilor, 200 gr de alge pe zi țin bolile la distanță și prelungesc cu câțiva ani durata de viață.

  • Cartofii dulci. Bogați în vitamine și fibre, și cu un conținut mare de magneziu, cartofii dulci conțin o serie de antioxidanți esențiali în prevenirea îmbătrânirii premature și în menținerea unei stări de sănătate optime.

Jamie crede că înlocuirea cartofilor obișnuiți cu cartofi dulci ar duce la o îmbunătățire a stării de sănătate în rândul multor oameni.

  • Nucile. O mână de nuci pe zi poate crește durata de viață cu până la patru ani. Bogate în vitamine și minerale, dar și în grăsimi sănătoase, nucile sunt un adevărat elixir pentru sănătate și pot ajuta foarte mult în ceea ce privește eliminarea kilogramelor în plus.

Cu toate acestea, Jamie subliniază însă că nucile trebuie consumate întotdeauna crude.

  • Peștele gras. Păstrăvul, macroul, sardinele sau somonul sunt pești care conțin cantități mari de acizi grași esențiali Omega 3, ceea ce îi face ideali de consumat de către persoanele care vor să slăbească, care au probleme cu colesterolul mărit sau afecțiuni ale inimii.

Jamie susține consumul a două, trei porții de pește pe săptămână.

  • Ouăle. Deși mulți susțin că ouăle cresc valorile colesterolului, Jamie spune că 3-4 ouă fierte pe săptămână nu influențează colesterolul, ba chiar au o mulțime de avantaje atât pentru sănătate, cât și pentru dietă, deoarece conțin multe proteine și sunt bogate în vitamine și minerale.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!