Uscătorul de rufe: mai multe avantaje decât dezavantaje?

Suntem în acea perioadă din an în care uscarea rufelor te pune în fața unei alegeri. 

Razele UV ale soarelui sunt cele care strică cu adevărat rufele, decolorând hainele colorate și îngălbenind hainele albe. Uscătoarele oferă îngrijire maximă pentru hainele dumneavoastră, protejându-le de decolorare și uzură.

Cele mai bune uscătoare de pe piață sunt, fără îndoială, uscătoarele de rufe cu pompă de căldură, care reduc consumul de energie electrică la doar 200 kWh/an (pentru o medie de 160 de cicluri pe an) și mențin costurile cu energia electrică scăzute.

Vei putea usca cu ușurință hainele voluminoase.

Redu cutele din haine, vei putea chiar să renunți la călcatul unor articole de îmbrăcăminte, ceea ce va reduce timpul de călcare și costul ridicat al energiei.

Ideal pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece temperatura ridicată a unui uscător de rufe distruge acarienii.

Nu ai nevoie de spațiu pentru a pune hainele la uscat. Poți amplasa uscătorul de rufe deasupra mașinii de spălat și nu va ocupa aproape deloc spațiu.

De asemenea, vei economisi timp, bunul nostru cel mai de preț, pentru a duce hainele de la mașina de spălat la uscător îți va lua 30 de secunde.

Hainele tale preferate sau uniforma de muncă, întotdeauna gata în cel mai scurt timp.

Cum funcționează un uscător de rufe cu pompă de căldură?

Funcționarea sa este pe cât de simplă, pe atât de inteligentă. Uscătorul are două circuite închise, unul pentru aer și celălalt pentru lichidul de răcire. Acest lichid, prin intermediul unei pompe care comprimă și decomprimă, generează căldură într-o parte și frig în cealaltă. Aerul este trecut prin partea caldă a circuitului, iar acest aer cald trece prin hainele din tambur pentru a se întoarce în circuitul de răcire, dar de data aceasta în partea rece, astfel încât să condenseze picăturile de apă care au fost antrenate din tambur. Odată ce aerul a fost lipsit de umiditate, se întoarce în circuitul cald și o ia de la capăt.

Pentru acest proces este nevoie de mult mai puțină energie decât pentru sistemul convențional de încălzire prin rezistență, de aceea uscătoarele cu pompă de căldură duc consumurile la clasa energetică A sau B.

Care este cel mai bun uscător de rufe? 

Uscătoarele de rufe cu pompă de căldură nu numai că consumă mult mai puțină energie decât uscătoarele tradiționale, dar au și avantajul de a usca la o temperatură mai scăzută, ceea ce îmbunătățește semnificativ îngrijirea celor mai delicate articole de îmbrăcăminte.

Uscător de rufe separat sau mașină de spălat cu uscător?

Dacă nu ai probleme de spațiu, cea mai bună alegere este cu siguranță un aparat de sine stătător. Să vedem care sunt avantajele:

  • Mașina de spălat cu uscător usucă jumătate din ceea ce spală, adică o mașină de spălat cu o capacitate de spălare de 8 kilograme are o capacitate de uscare aproximativă de numai 4 kilograme.
  • Cu două aparate separate, poți spăla în timp ce se usucă un rând de rufe.
  • Rezultate mai bune de uscare la uscătoarele independente datorită tamburului mai mare.
  • De asemenea, aparatele separate optimizează mai bine consumul de energie electrică și au un rating energetic mai bun.

Ce tip de mașină de spălat este cel mai bine să se combine cu uscătorul de rufe?

Cele două aspecte cele mai importante atunci când alegem cea mai bună mașină de spălat pentru uscătorul nostru de rufe sunt kilogramele și numărul de rotații. Kilograme egale de capacitate și rotații mari (1200-1600 rpm), deoarece un bun uscător cu centrifugare este un preuscător.

Cum se instalează un uscător de rufe? 

Instalarea unui uscător de rufe este foarte simplă. În mod normal, acestea nu au nici un fel de blocare a tamburului, precum mașinile de spălat, chiar și orice mașini de spălat rufe ieftine, deoarece se învârt mult mai încet, nu au nevoie de amortizoare și tamburul lor nu se balansează.

În cazul în care uscătorul este un uscător cu evacuare, acesta va trebui să expulzeze umiditatea printr-un tub care este conectat la partea din spate a uscătorului și care va fi dus în exteriorul camerei în care se află.

Dacă, pe de altă parte, este vorba de un uscător cu condensare, cum ar fi un uscător cu pompă de căldură, nu este nevoie să expulzeze aerul umed, deoarece acesta se condensează într-un recipient care va fi golit în mod regulat la fiecare 3 sau 4 ori când este pus în funcțiune, lucru care va fi indicat pe panoul de control.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!