Cele mai frumoase 3 insule din Grecia

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 07 decembrie 2021, 22:04

Grecia insulară este una dintre cele mai frumoase zone din Marea Mediterană pentru petrecerea vacanțelor alături de cei dragi. 

Prețurile accesibile, raportate la condițiile excelente, ospitalitatea localnicilor și lista variată de opțiuni pentru distracție alcătuiesc un mix de argumente greu de ignorat, pentru cei care au Grecia insulară pe lista de opțiuni. 

Dacă îți dorești să îți faci concediul în Grecia, află că arhipelagul elen însumează un număr impresionant de insule și insulițe. Dintre toate acestea, trei sunt preferate de turiști an de an, fără nicio ezitare. Iată care sunt acestea: 

1. Insule din Grecia: Corfu 

Corfu este una dintre cele mai verzi insule din întreg arhipelagul elen, ce îi așteaptă pe toți cu posibilități de distracție nenumărate, an de an. O săptămână de vacanța în Corfu reprezintă o alegere cât se poate de inspirată. Iată de ce: 

Posibilitățile de petrecere a timpului liber îți permit să construiești o agendă plină de distracții. Poți sta la plajă toată ziua, bucurându-te de nisipul fin, sau poți testa unul dintre numeroase sporturi acvatice pe care le poți practica în Corfu. 

Viața de noapte de pe această insulă este una cât se poate de vibrantă, așadar, dacă îți place să te distrezi după lăsarea întunericului, tavernele, barurile și cluburile din Corfu te așteaptă să vii alături de toată gașca ta, pentru un party de vacanță cum toate ar trebui să fie. 

Obiective turistice Corfu: Corfu Town (capitala insulei), Cetatea din Corfu, Pantokrator (cel mai înalt munte din Corfu), zona Paleokastritsa și mănăstirile bizantine pe care le poți vizita aici etc 

Cele mai frumoase 3 insule din Grecia

2. Cele mai frumoase insule din Grecia: Santorini 

Santorini, una dintre cele 200 de insule ce formează Arhipelagul Ciclade, nu putea lipsi din acest clasament. Este o insulă vulcanică, așadar, plajele cu nisip fin sunt înlocuite în această zonă de plaje cu pietre, însă care dispun de toate facilitățile pentru distracția ta la mare. 

Un punct de atracție principal din insula Santorini este sătucul Oia, cu apusuri despre care se pune că sunt printre cele mai spectaculoase din întreaga lume. Căsuțele vopsite în alb completează farmecul cu iz mediteranean al acestui paradis insular. 

Santorini este un pol vibrant al Greciei insulare, lăsarea întunericului lăsând loc unui întreg spectacol de lumini, muzică și voie bună, regăsit în mai toate zonele de interes turistic ale acestei destinații de vacanță. 

Obiective turistice Santorini: sătucul Oia, ideal pentru poze de vacanță așa cum îți dorești, Melochori (degustare de vinuri locale), Firostefani.  

3. Vacanță în Grecia pe insule: Creta 

Creta este cea mai mare insulă din întreaga Grecie insulară, așadar, posibilitățile de distracție în această zonă din bazinul Mării Mediterane sunt cât se poate de variate. Această destinație de vacanță este ideală pentru orice categorie de vârstă și orice buget. 

Stațiunea Chania nu trebuie să lipsească de pe lista de opțiuni, atunci când planifici concediul în insula Creta, Grecia. Faleza împânzită cu localuri primitoare, plajele aurii ce coboară adânc în marea albastră, excursiile pe care le poți face într-o zi oarecare și facilitățile de cazare la cele mai înalte standarde, îți oferă suficient de multe motive pentru a vizita Chania. 

Ce obiective turistice trebuie să vezi în Chania: Portul Venețian, Farul din Chania, Muzeul de Arheologie, Muzeul Naval, Moscheea Ienicerilor, Grădina Botanică din Chania, Biserica Agios Nikolaos etc 

Dacă îți dorești o vacanță de vis la mare, insulele din Grecia sunt ceea ce cauți. Relativ aproape de casă și cu o paletă variată de posibilități pentru cazare și petrecerea timpului liber, insulele din arhipelagul elen sunt o destinație preferată de turiștii români, an de an. 

Pe lângă cele insule despre care am vorbit în rândurile de mai sus, alte zone interesante din Grecia insulară îți oferă cadrul ideal pentru a-ți petrece un concediu de vară. Lefkada sau Mykonos sunt alte câteva exemple, în acest sens.

Tu pe ce insulă alegi să mergi la mare în Grecia?

Sursa foto: shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!