Niculina Stoican, despre lecțiile de viață primite de la mama sa, Angelica Stoican: „Trebuie să învățăm cu toții lucrul acesta”

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 09 ianuarie 2023, 17:04

Niculina Stoican, una din cele mai îndrăgite artiste de muzică populară din România, a povestit despre relația pe care o are cu mama sa, Angelica Stoican, care de curând a împlinit vârsta de 73 de ani.

Angelica Stoican este o femeie împlinită pe toate planurile: are o carieră minunată în industria muzicii populare și o familie așa cum toată lumea visează, cu toate că viața nu i-a zâmbit întotdeauna. Fiica sa, Niculina Stoican, a mărturisit că a învățat foarte multe lucruri de la mama sa, care este una din cele mai mari interprete din țară.

Angelica Stoican, poveste de iubire interzisă

Angelica Stoican a avut o viață ca desprinsă din filme. S-a îndrăgostit pe când era doar o copilă de profesorul de limba română, iar sentimentele îi erau împărtășite. Doar că povestea lor de dragoste era una interzisă. Profesorul era însurat, iar întreaga lume părea să le fie împotrivă.

„El mi-a fost profesor de literatură. Din clasa a VII-a a început povestea… era un om foarte moral, nu avea ieșiri, dar pur și simplu s-a îndrăgostit de mine și eu m-am îndrăgostit de 10 ori mai mult de el. Nu știam eu ce e dragostea, era ceva platonic, îmi scria poezii, scrisori. Apoi am plecat la liceu unde îmi făceau și alți băieți curte dar eu simțeam că sufletul meu este aprins, era păcat să dau naștere la alte legături”, a povestit îndrăgita interpretă de muzică populară în urmă cu câțiva ani.

Niculina Stoican, despre lecțiile de viață primite de la mama sa, Angelica Stoican: „Trebuie să învățăm cu toții lucrul acesta”
Niculina Stoican și mama sa, Angelica Stoican

Din acea iubire s-a născut Niculina, care, din păcate, nu și-a cunoscut niciodată tatăl. Și asta pentru că familia lui l-a ținut departe de ea.

„Mama mea a fost toată viața ei o luptătoare și eu am avut foarte mult de învățat de la ea. Are o poveste de viață de excepție, dar este atât de nobilă în toate trăirile ei că niciodată nu a ieșit în evidență, decât profesional. Eu nu am întâlnit în viața mea o femeie care să poată iubit cu atâta profunzime și pentru totdeauna un singur bărbat, pe tatăl meu. Nu am întâlnit. Nici nu spun că am făcut eu niște chestionare în jurul meu și nu cunosc trăirile oamenilor din jurul meu în profunzime, dar ce știu despre ea este că l-a iubit pe tatăl meu profund și pentru totdeauna”, a mărturisit Niculina Stoican pentru Wowbiz.

Niculina Stoican, despre lecțiile de viață învățate de la mama sa

Dar Niculina a avut parte de toată iubirea din lume. I-a oferit-o mama sa.

„În primul rând, am învățat să iubesc. Eu am fost un copil crescut cu foarte multă iubire și cred că asta se vede în comportamentul meu de adult. Trebuit să învățăm cu toții lucrul acesta”, a afirmat Niculina Stoican, întrebată fiind de Wowbiz, ce a învățat de la celebra ei mamă.

Niculina Stoican, despre lecțiile de viață primite de la mama sa, Angelica Stoican: „Trebuie să învățăm cu toții lucrul acesta”

În copilărie, Niculina Stoican a primit toată iubirea din partea mamei sale, dar și a bunicilor ei materni.

„Atâta timp cât părinții ne dăruiesc iubire și grijă, nu răsfăț și îmbuibare, ci iubire și grijă și responsabilitate, noi ajungem adulți echilibrați care, chiar dacă trec prin probleme, își găsesc în sufletul lor puterea de a înțelege că un rău vine și trece dacă tu ai grijă să înveți din lecția pe care ai primit-o și să nu întorci cu rău, să mergi mai departe și să îți cauți echilibrul în iubire. Este cea mai frumoasă lecție pe care am primit-o eu de la mama mea, de la bunicii mei, de la toți cei care m-au înconjurat în copilărie”, a explicat artista.

Niculina Stoican, pe aceeași scenă cu Angelica Stoican: „Este o binecuvântare”

Niculina a moștenit talentul mamei sale, amândouă fiind nume mari în muzica populară românească. Totuși, Niculina Stoican consideră că Angelica Stoican nu va putea fi vreodată întrecută de cineva.

Au urcat împreună pe aceeași scenă, lucru pe care Niculina îl consideră a fi o „binecuvântare”.

„Eu am urcat alături de ea! Pentru mine,  să fim „împreună” pe scenă este o binecuvântare. Eu urc pe scenă alături de ea pentru că, lăsând la o parte faptul că este mama mea și eu sunt o norocoasă, Angelica Stoican pentru Mehedinți, pentru Oltenia și pentru România este referință anume în folclor. Are atâta acuratețe în repertoriu, în cât va fi foarte greu de atins vreodată”, a precizat artista.

Niculina Stoican, despre lecțiile de viață primite de la mama sa, Angelica Stoican: „Trebuie să învățăm cu toții lucrul acesta”

„Nici măcar eu nu am cum, deși sunt copilul ei, nu am cum să ating vreodată performanțele pe care le-a atins ea așa că eu urc pe scenă alături de ea. Este reperul nostru important și sunt mândră că îmi este mamă”, a subliniat îndrăgita interpretă de muzică populară pentru sursa citată.

Angelica Stoican și-a luat fiica peste tot cu ea, concursuri sau turnee.

„Eu eram alături de ea întotdeauna, mă purta cu ea peste tot, îmi făcea codițe, aveam absolut tot ce mi-aș fi dorit, deși ea a plecat de la țară, dintr-o familie modestă. Erau oameni care au muncit foarte mult și s-a descurcat singură. Nu a avut cine să o ajute. S-a descurcat singură prin intuiția pe care a avut-o, prin caracterul frumos pe care l-a avut. Eu o văd ca pe o contesă a cântecului popular”, a dezvăluit Niculina Stoican pentru susrsa citată anterior.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!