Cristina Bălan: „Nu ne permiteam să avem încă un copil cu nevoi speciale”. Cum a aflat că va naște o fetiță perfect sănătoasă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 25 ianuarie 2023, 15:12

Cristina Bălan este din nou mămică și este mai fericită ca niciodată. În vârstă de 41 de ani, cântăreața a devenit mama unei fetițe sănătoase, Nadeea Sofia, pe 30 decembrie 2022.

Artista mai are doi băieți acer suferă de Sindromul Down, gemenii Toma și Matei (9 ani).

Cristina Bălan a fost invitată în emisiunea găzduită de Cătălin Măruță și a vorbit acolo despre cum e viața de trei copii. Artista a dezvăluit și cum se comportă gemenii cu surioara lor mai mică.

Cristina Bălan: "Nu ne permiteam să avem încă un copil cu nevoi speciale". Cum a aflat că va naște o fetiță perfect sănătoasăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

Artista nu se aștepta să nască la sfârșitul anului 2022, dar sarcina a fost la termen.

Citeşte şi: Cristina Bălan: „Am fost acuzată că am născut copii defecți. Și că am împovărat societatea!”

„Gemenii o pupă, o mângâie. E fascinant!”

„A fost neașteptată (n.r. – nașterea). Deși am avut o presimțire ca va veni puțin mai devreme decât era preconizat. A venit la termen, aveam 38 de săptămâni și 3 zile.

Ea a avut 3 kilograme la naștere și 50 de cm. Iar băieții… Noi le-am tot explicat pe parcursul sarcinii că bebe este în burtică la mami, dar în curând va ieși. 

[Băieții] o pupă, o mângâie și, mai mult, au început să ne asiste, când o schimbăm, îmi aduc toate cele necesare și se implică. Mi se pare fascinant. Și-au intrat în rolul de frați mai mari” – a dezvăluit artista.

Ea a adăugat că recuperarea după naștere a fost rapidă, pentru că a fost vorba despre o naștere naturală. Cristina Bălan a mai spus că își alăptează fetița și se simte obosită pentru că nu a mai dormit de multe nopți.

„Nu ne permiteam să mai avem încă un copil cu nevoi speciale!”

Fosta câștigătoare de la “Vocea României” a mai dezvăluit că a simțit că sarcina aceasta va decurge fără probleme. Pentru ca ea și soțul ei să fie 100% siguri că fetița se va naște perfect sănătoasă, au făcut o investigație, un test genetic, care le-a confirmat că nu vor exista probleme cu noul membru al familiei.

„O singură investigație a fost necesară. Un test genetic pe care l-am făcut în mediul privat și care a și costat destul de mult. Dar are o acuratețe foarte mare, este din seria teste NIPT. Este un test noninvaziv, nu am vrut să-mi risc sarcina și a fost o alegere foarte, foarte bună.

Citeşte şi: Cristina Bălan: „Nu sunt o mamă bună. Uneori îmi ies din pepeni!”

Ni s-a luat o greutate de pe umeri. Nu de alta, dar nu ne permiteam să mai avem încă un copil cu nevoi speciale, având deja doi care necesită toată atenția și multe terapii și așa mai departe.

Noi am zis că suntem responsabili de data asta. Așa am și făcut. Am făcut această investigație, a venit rezultatul destul de rapid. Eram în săptămâna 14 de sarcină. Am aflat și sexul copilului, moment în  care eram în delir. Ne doream mult o fetiță” – a încheiat artista.

Cristina Bălan și-a retras copiii de la școală din cauza marginalizării

Cântăreața și soțul ei au decis să le schimbe școala gemenilor, deoarece la unitatea de învățământ unde era înscriși exista prea multă violențp din partea celorlalți colegi.

„I-am retras de la școală pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați.

Încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat, dar există. Ei nu sunt violenți, dar dacă văd violență, pot să o preia.

Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei. Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament” – a spus Cristina Bălan, în 2022, pentru fanatik.ro.

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!