Fiul miliardarului Hamish Harding din submersibilul Titan era la concert în timp ce tatăl lui murea pe fundul oceanului

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 23 iunie 2023, 12:16

Brian Szasz, fiul vitreg al miliardarui Hamish Harding dispărut la bordul submersibilului Titan s-a dus la un concert Blink-182, la doar câteva ore după ce a aflat despre dezastru.

Brian Szasz a confirmat luni într-o postare pe Facebook că este fiul vitreg al lui Hamish Harding, apoi câteva ore mai târziu a împărtășit o fotografie cu el participând la concertul din San Diego. În fotografie, apare zâmbind și entuziasmat de concertul pe care urma să-l vadă.

„Ce vreți să fac? Să stau acasă și să mă uit la știri?”

 „Poate părea de prost gust să fiu aici, dar familia mea și-ar dori să fiu la spectacolul Blink-182, deoarece este trupa mea preferată, iar muzica mă ajută în momentele dificile!” – a scris el pe Facebook, acum câteva zile.

Fiul miliardarului Hamish Harding din submersibilul Titan era la concert în timp ce tatăl lui murea pe fundul oceanului

Profilul lui Szasz este vizibil public, deși comentariile sunt permise doar familiei și prietenilor. Toți cei care au comentat postarea și-au exprimat sprijinul pentru decizia lui Szasz.

Anunțând vestea dispariției lui Harding cu alte cinci persoane pe submersibilul OceanGate Titan, în largul coastei Newfoundland, Szasz a spus: „Hamish, tatăl meu vitreg este pierdut într-un submarin. Transmit gândurile și rugăciunile mele ca misiunea de salvare să aibă succes”.

El a făcut, apoi, o postare și pe Instagram: ”Da, am fost la concert. Ce vreți să fac? Să stau acasă și să mă uit la știri? Nu îmi pare rău că am fost la concert!”

Citeşte şi: Misterul din Titanic a fost elucidat. De ce Jack nu s-a salvat alături de Rose

Citeşte şi: Ce sumă trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să vizitezi epava transatlanticului Titanic

Citeşte şi: Cartea care a prezis scufundarea vasului Titanic. A fost scrisă cu 14 ani înainte de tragedie

Citeşte şi: Cum arată ultimul meniu servit pe Titanic pentru pasagerii din cele trei clase sociale

„Mama mea mi-a cerut să șterg toate postările legate de subiect”

În cursul zilei de luni, pe Twitter, Brian a răspuns în dreptul unei postări făcute de Tom DeLonge, liderul trupei Blink-182: „Tatăl meu vitreg e la bordul submarinului dispărut. Sunt devastat, dar vin la San Diego, sper că-mi veți reda speranța și că mă veți înveseli.” Mesajul a fost șters după câteva ore, notează Los Angeles Times.

El a împărtășit un link către o știre despre dispariția miliardarului magnat al aviației – și a mai spus că a fost contactat de emisiunea Tucker Carlson pentru a discuta despre dispariția tatălui său vitreg din Dubai.

Postarea a fost ulterior ștearsă de pe contul său.

„Pentru confidențialitate, mama mea mi-a cerut să șterg toate postările legate de subiect, mulțumesc pentru sprijin” – a transmis Szasz.

Miliardarul britanic Hamish Harding s-a numărat printre cei cinci pasageri care și-au pierdut viețile în timp ce coborau cu Submersibilul Titan al companiei OceanGate Expeditions spre epava transatlanticului Titanic. Submersibilul Titan a fost dat dispărut duminică și de atunci s-au făcut eforturi mari pentru a fi găsit.

„Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete”

Nava a fost localizată, în urma unor ample și intense căutări internaționale, la care a fost mobilizat și robotul subacvatic Victor 6000, capabil să atingă o adâncime de 6.000 de metri,  în cursul zilei de joi.

Atât Hamish Harding, cât și ceilalți pasageri – exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, directorul executiv și fondatorul OceanGate, Stockton Rush, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, au murit.

„Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice”, a transmis compania OceanGate Expeditions.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter