Emmanuel Macron: „Pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem”

De Unica.ro, pe

Președintele Franței a vizitat Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și a avut mai multe discuții cu președintele Klaus Iohannis.

„Noi, europenii, împărtăşim acelaşi continent şi geografia este încăpăţânată şi Rusia va rămâne acolo unde este, unde a fost şi ieri şi unde va fi şi mâine”, a spus Emmanuel Macron în cadrul unei conferințe de presă, citat de Digi24.

El a adăugat: „Rusia este o putere de temut şi noi nu dorim să avem război cu poporul rus. Noi nu am spus acest lucru, dar pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem”.

Macron a mai spus că președintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia și că europenii vor fi prezenți la masa discuțiilor de negociere, „aducând garanţii de securitate şi elemente care ţin de resortul nostru”.

Președintele francez a mai spus: „Aceasta este realitatea, aceasta va trebui să se întâmple la un moment dat şi niciun discurs excesiv nu trebuie să vină să ne umbrească viitorul”.

Totodată, Macron a reiterat poziția Franței cu privire la războiul pornit de Rusia în Ucraina, spunând: „Mai întâi să facem totul pentru a împiedica acest război şi am acţionat în acest sens, şi apoi să sancţionăm în mod unitar Rusia şi am acţionat încă din prima zi, pe care am desemnat-o încă din prima zi ca reponsabilă pentru acest război şi pentru această greşeală politică, morală şi istorică”.

Liderul francez a mai adăugat: „În mod foarte clar, vom continua să susţinem Ucraina, pentru a o ajuta să se apere, să se lupte, pe plan economic şi financiar, pe plan umanitar şi vom continua să primim pe pământ european aceşti refugiaţi care fug din calea războiului. Aceasta este poziţia Franţei, fără niciun fel de complezenţă şi fără niciun fel de compromis, dar dorim să construim şi pacea, ceea ce înseamnă că la un moment dat focul trebuie să înceteze şi discuţiile să se reia”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!